Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

VIDEO: Podmínka za kopání do ležícího opilce? Exstrážník z Lipníku se dohodl na vině a trestu

Šedesátiletý bývalý strážník z Lipníku nad Bečvou uzavřel se státním zástupcem dohodu o vině a trestu v případě zneužití pravomoci úřední osoby. Letos v únoru kopal do ležícího opilce a chvíli mu i stál na hlavě. Týden po incidentu u městské policie skončil, v říjnu pak padlo obvinění ze strany Policie ČR. Muži hrozilo tři až deset let vězení, státní zástupce bude podle dohody navrhovat podmíněný trest.

Návrh na schválení dohody o vině a trestu podal státní zástupce k soudu v těchto dnech. Obviněný muž podle žalobce souhlasil se skutkem i s právní kvalifikací. „Návrh dohody byl předložen soudu, který by ji měl projednat během veřejného jednání. Dohodli jsme se na podmíněném trestu odnětí svobody,“ uvedl státní zástupce David Pivoda.

Incident se stal v sobotu 11. února v lokalitě nazývané místními "krmítko", kde se lidé scházejí a popíjejí. Dvojice příslušníků městské policie tehdy zasahovala u opilého ležícího čtyřiapadesátiletého muže, jeden z nich do něj při tom kopal a šlapal mu po hlavě. Chování dvojice zachytili svědci na mobilní telefon a záznam se objevil na sociálních sítích. Zákrok, při němž zazněla také řada vulgarismů, tehdy vyvolal bouřlivou diskusi. Odsoudilo jej i vedení radnice, starosta Lipníku nad Bečvou Miloslav Přikryl (Unie pro Lipník) tehdy řekl, že šlo o ojedinělé selhání.

Krajský soud potvrdil machinace přerovských policistů při dopravní nehodě, ti vinu dál odmítají

Olomoucký krajský soud v pondělí potvrdil vinu a podmíněné a peněžité tresty pro trojici přerovských policistů. V listopadu roku 2021 způsobil jeden ze strážců zákona dopravní nehodu a podle svědků byl pod vlivem alkoholu. Na místo přijeli...

Policie případ vyšetřovala několik měsíců, na konci října nakonec obvinila pouze jednoho ze strážníků. Druhý ze strážníků v případu vystupoval jako svědek a nadále působí u městské policie. S obviněným strážníkem městská policie podle něj zhruba týden po incidentu rozvázala pracovní poměr, důvodem bylo to, že odmítl test na alkohol.

Opilec napadený strážníkem měl přes tři promile alkoholu a byl převezen na záchytnou stanici. Podle vrchního strážníka Pavla Malocha při incidentu neutrpěl zranění, před odvozem jej prohlédl lékař. Okresní soud v Přerově jednání, na kterém by měl projednat návrh dohody o vině a trestu, dosud nenařídil.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto instagram.com @czech.policie

Štítky strážník, opilec, násilí, nadávky, napadení, Lipník nad Bečvou, obecní policie, policie, zneužití pravomoci, okres Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Vaněk

Jednali správně - co s odpadem? Ale sluníčka se chtějí mermomocí dostat do pekla co nejdříve...

Středa, 13. prosince 2023, 11:48Odpovědět

VIDEO: Podmínka za kopání do ležícího opilce? Exstrážník z Lipníku se dohodl na vině a trestu  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.