Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Ukradený katalyzátor i baterie, provrtaná nádrž. Dva dny opuštěné auto na Olomoucku zřídil zloděj

Řidič Renaultu Scenic svůj vůz na dva dny odstavil za obcí Velký Újezd na Olomoucku a po návratu k vozidlu ho čekalo značně nepříjemné zjištění. Do auta se někdo mezitím vloupal, odnesl baterii, autorádio, katalyzátor a provrtal i palivovou nádrž.

Mladík musel kvůli poruše zaparkovat auto na poli poblíž Vrbátek. Po třech dnech z něho byl vrak

Šok zažil mladý muž, který musel kvůli poruše odstavit svou octavii na nouzovém letišti v polích u Vrbátek na Prostějovsku. Když k vozu po třech dnech přišel, byl z něho vrak. Zloději auto vybrakovali, poškodili a ukradli kola nebo volant. Škoda...

Když 12. prosince nechal řidič Renaultu Scenic své auto u autobusové zastávky mezi obcemi Velký Újezd a Dolní Újezd – Staměřice, zřejmě nečekal, v jakém stavu vozidlo najde za další dva dny. „Řidič uvedl, že auto nechal odstavené u autobusové zastávky na křižovatce na obec Výkleky. Když se pro něj za dva dny vrátil, jen stěží jej poznal. Zloděj mu mezitím na vozidle rozbil sklo u dveří spolujezdce a odcizil autobaterii, katalyzátor, výfuk, autorádio a světelný stropní panel,“ vyjmenoval policejní mluvčí Libor Hejtman.

Tím však výčet neskončil, neznámý pachatel navíc provrtal na Renaultu palivovou nádrž a odčerpal třicet litrů nafty. Škoda se podle prvotních odhadů pohybuje okolo 30 tisíc korun. „V případě dopadení a odsouzení hrozí pachateli za přečin krádež až dva roky za mřížemi,“ doplnil policista.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie České republiky

Štítky Krimi, krádež, auto, odstavené auto, vrak, Velký Újezd, Výkleky, Olomouc, Policie ČR

Ukradený katalyzátor i baterie, provrtaná nádrž. Dva dny opuštěné auto na Olomoucku zřídil zloděj  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.