Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Na okraji Uničova někdo nechal dva zakrvácené mrtvé psy. Obludnost, zní z města

Velmi smutný pohled čekal na pracovníky uničovských technických služeb v jednom z remízků na okraji města, ve kterém našli dvě uhynulá těla psů. Situace rozhořčila řadu lidí na sociálních sítích. Co se zvířatům stalo a jak se dostala na do lesíku, budou zjišťovat policisté.

V pondělí ráno projížděli po silnici sousedství železniční trati na okraji Uničova na Olomoucku zaměstnanci technických služeb s traktorem a v nedalekém remízku zahlédli zarážející scenérii, která se záhy potvrdila. „Dnes byli nalezeni dva zabití pejsci stejného plemene v remízku naproti bývalé cihelně. Bude provedena kontrola mají-li čipy a následně budou odvezeni do kafilerie. Obludnost počínání některých jedinců nemá hranic. Velice smutné,“ napsal k příspěvku s fotografiemi mrtvých zvířat jednatel Technických služeb Uničov Luděk Zamazal.

Mohutný výbuch zábavní pyrotechniky zničil v Pňovicích kapotu auta, přední sklo a okna v okolí

Zaparkovanou fabii a sklo v oknech v okolí poškodil výbuch zábavní pyrotechniky, kterou v noci odpálil neznámý vandal v Pňovicích na Olomoucku. Auto má zdemolovanou kapotu a rozbité přední sklo. Škoda je přes třicet tisíc korun, pachateli hrozí...

Ten doplnil, že na místo vyrazil pracovník, který se specializuje na odklízení uhynulých zvířat, tedy kadáverů. „Zvířata měla krev u uší a u tlamy, tak jsme usoudili, že je asi někdo zamordoval. Přes sociální sítě jsou i nějaké indicie, o jaké psy se mohlo jednat, ale k tomu se nyní nemůžeme vyjadřovat. Věc prošetří zřejmě jako trestný čin Policie České republiky,“ sdělil Zamazal.

Žalostný pohled na mrtvé psy pohozené na okraji lesíku rozlítil nejen místní obyvatele na facebookové stránce věnované dění ve městě a okolí. „Doufám, že zrůda, která byla tohoto schopna se najde a za tady tu ohavnost bude pořádně a spravedlivě potrestána a neskončí to jenom domluvou nebo zametením pod koberec,“ uvažovala například komentující Veronika.

Feny na Šternbersku trpěly v otřesných podmínkách. Chovatelům hrozí vysoké pokuty

Ve zcela nevyhovujících podmínkách drželi feny dva chovatelé z jednoho bytového domu v Moravském Berouně na Šternbersku. Jedna z nich byla podle inspektorů Státní veterinární správy uvázaná u železné branky na zahradě bez možnosti schovat se před...

Podrobnosti k případu ze strany strážců zákona zatím nejsou k dispozici. „Uničovští policisté ve věci provádí šetření,“ prohlásil policejní mluvčí Libor Hejtman.

„V případě podobného smutného nálezu vždy kontaktujte městskou nebo republikovou policii. Vzhledem k tomu, že se může jednat o trestný čin, je třeba zajistit důkazy, aby mohl být zjištěn pachatel,“ napsali k události zástupci uničovské radnice.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Technické služby Uničov

Štítky Krimi, zvíře, mrtvé zvíře, mrtví psi, mrtvý pes, uhynulý pes, Uničov, Policie ČR, Olomoucký kraj

Na okraji Uničova někdo nechal dva zakrvácené mrtvé psy. Obludnost, zní z města  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.