Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Trik falešného právníka Patricka. Žena z Hranicka s vidinou dědictví přišla o 1,5 milionu

S využitím jména kamarádky pobývající ve Francii oklamali internetoví podvodníci ženu z Hranicka, které namluvili, že její známá zemřela a odkázala jí v přepočtu více než 17 milionů korun. Důvěřivá žena plnila pokyny údajného právníka a postupně na různých poplatcích zaplatila 1,5 milionu korun. Komunikace časem utichla a případem se nyní zabývají policisté.

V průběhu roku 2022 kontaktoval ženu středního věku z Hranicka údajný právník vystupující pod jménem Patrick a sdělil jí, že žena žijící ve Francii se jí rozhodla věnovat částku 690 tisíc euro, tedy přibližně 17 milionů korun. Situace se ještě vyvíjela, žena objevila v e-mailové schránce zprávu, že dotyčná zemřela a uvedenou částku jí odkázala.

Žena z Jesenicka přišla o desetitisíce, společný život jí slíbil smyšlený iránský lékař na misi

Sympatie k neznámému muži přes sociálně sítě se podle již známého scénáře rozvinuly v podvod a starší žena z Jesenicka přišla událost oznámit na policii. Přišla o 40 tisíc korun, které poslala cizí osobě, která se vydávala za iránského lékaře.

„Poškozená nepojala podezření, protože s danou ženou v minulosti kamarádila a domnělému právníkovi poskytla veškeré požadované údaje. Na základě jeho žádosti platila v průběhu roku 2022 a 2023 různé poplatky, které byly nutné k tomu, aby mohla získat dědictví,“ nastínila policejní mluvčí Miluše Zajícová princip, kterým si internetoví šejdíři získali důvěru podvedené.

Částka, kterou žena uhradila za smyšlené poplatky, se vyšplhala až k jednomu a půl milionu korun. „Advokát ale slovo nedodržel a žádné dědictví poškozená doposud nepřevzala. Navíc s ní dotyčný přestal úplně komunikovat. Policisté, kteří přijali oznámení, zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu podvod,“ uzavřela policistka.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa

Štítky Krimi, podvod, internet, dědictví, peníze, Hranice, Přerov, Olomoucký kraj, Policie ČR

Trik falešného právníka Patricka. Žena z Hranicka s vidinou dědictví přišla o 1,5 milionu  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.