Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Peníze, nebo pěsti. Recidivista oloupil v Hranicích čtrnáctiletého hocha i jeho matku

Celkem na necelé dva tisíce korun si přišel mladý recidivista, který několikrát vyhrožoval násilím čtrnáctiletému chlapci a jednou také jeho matce. Hoch pronásledovaný agresorem nakonec zavolal na linku 158 a policisté vyhodnotili počínání mladíka jako loupež. Muži s bohatou kriminální minulostí tak hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi.

Pět korun věnoval čtrnáctiletý chlapec dvaadvacetiletému muži v Nádražní ulici v Hranicích, když ho na konci loňského roku oslovil s prosbou o příspěvek na autobus. „U pětikoruny to ale neskončilo a dotyčný chtěl po chlapci jeho mobilní telefon a další peníze. Vyhrožoval mu sevřenou pěstí a újmou na zdraví. Kluk dostal strach a mobilní telefon mu raději dal,“ popsala policejní mluvčí Miluše Zajícová začátek prověřovaných případů.

Mladík si vzal mobil a prohlásil, že ho vrátí výměnou za 600 korun. Oba tak odešli za matkou chlapce do jejich bydliště. „Tam se na jeho matce domáhal vydání částky 2 500 korun za dluh, který měl u něho údajně její syn mít. Pak zlevnil na 600 korun a vyhrožoval, že pokud peníze nedostane, bude zle. Žena měla obavy, že by se dotyčný mohl dopustit násilí, proto mu raději požadované peníze dala. Poté odešel a telefon nechal položený na okně,“ pokračovala policejní mluvčí.

Olomoučtí kriminalisté vyšetřují smrtelný střet s tramvají. O pomoc žádají svědky

Olomoučtí kriminalisté se nadále zabývají tragickou dopravní nehodou, při které zemřel mladý muž po střetu s tramvajovou soupravou. Policisté žádají o spolupráci svědky, především cestující, kteří v pondělí o půl jedenácté večer jeli tramvají...

Hoch po krátkém čase vyrazil z domova a měl u sebe tisíc korun. Dvaadvacetiletý muž si ho opět všiml, doběhl ho a s hrozbou násilí si od něj hotovost vzal. „O pár dní později na sebe oba opět narazili na třídě 1. máje a mladík chtěl po chlapci zase peníze s tím, že pokud je nedostane, přijdou na řadu pěsti. Poškozeného tak připravil o dalších přibližně 300 korun. To už si chlapec ale nenechal líbit a na linku 158 oznámil, co se stalo,“ uvedla Zajícová.

Hned následující den skončil podezřelý mladík na policejní služebně. Po potřebných úkonech přečkal noc v policejní cele a poté mu již policejní komisař sdělil obvinění ze zvlášť závažného zločinu loupež, kterého se dopustil ve dvou případech. „I přes své mládí má za sebou obviněný odsouzení pro několik skutků násilného i majetkového charakteru. Z naší strany byl na státní zastupitelství vydán podnět k podání návrhu na vzetí do vazby, který byl akceptován jak státním zástupcem, tak i soudcem a mladý recidivista putoval do vazební věznice, kde bude čekat do rozhodnutí soudu. V případě odsouzení mu hrozí až desetiletý trest odnětí svobody,“ uzavřela policistka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky Krimi, loupež, násilí, vyhrožování, peníze, recidivista, Hranice, Přerov, Olomoucký kraj, Policie ČR

Peníze, nebo pěsti. Recidivista oloupil v Hranicích čtrnáctiletého hocha i jeho matku  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.