Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Nezodpovědní senioři za volantem. Policisté v Olomouckém kraji přistihli tři opilé penzisty

, aktualizováno 4. února 2024, 18:25

Hned tři obdobné případy zahrnující konzumaci alkoholu a řidiče seniorského věku řešili v uplynulém týdnu policisté v Olomouckém kraji. Například osmasedmdesátiletý muž na Prostějovsku řídil s takřka dvěma a půl promile v dechu, havaroval a je podezřelý z ohrožení pod vlivem návykové látky.

Po kruhovém objezdu z Prostějova na Mostkovice jel 78letý řidič s autem značky Opel. Při jízdě ale nezvládl řízení a narazil do obrubníku, který přejel a najel na travnatou plochu, kde zůstal stát. „Svědkyně události nám oznámila na linku 158 co se stalo a s řidičem zůstala na místě až do příjezdu hlídky,“ vysvětlila v tiskové zprávě policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Bývalá policistka Petra umírá na rakovinu. Před smrtí chce zabezpečit osvojenou dceru

Vánoce Petry Ptáčkové šťastné a veselé vůbec nebyly, zjistila totiž, že trpí rakovinou v posledním stádiu. Její největší starostí je teď budoucnost osvojené dcery Violky, kterou chce před svou smrtí alespoň trochu finančně zajistit. Petřini...

Policisté po příjezdu provedli u řidiče dechovou zkoušku, načež měli jasno, co mělo na řidičovy schopnosti zásadní vliv. „Dechové zkoušky vykázaly hodnoty 2,38 a 2,44 promile. Řidič se doznal, že před jízdou pil a přiznal panáka vodky a dvě piva,“ navázala mluvčí. Při nehodě nevznikla žádná hmotná škoda ani zranění. „Nezodpovědný senior se bude zodpovídat a je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ dodala Zajícová.

Obdobný případ zaznamenali také policisté na Jesenicku. Mají podezření na 67letého muže z České Vsi, který měl také řídit pod vlivem. Při cestě z Jeseníku, kde byl na obědě, nedodržel předepsanou rychlost v obci a policisté jej naměřili. „Ti seniora zastavili, aby s ním daný přestupek projednali. Během kontroly došlo i na orientační dechovou zkoušku. Ta byla pozitivní s výsledkem 1,08 promile alkoholu,“ objasnila policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Senior se policistům přiznal, že k obědu si dal dvě jedenáctistupňová piva. Následně mu zadrželi řidičský průkaz, zakázali další jízdu a absolvovali s ním lékařské vyšetření.

Podnapilého řidiče na Jesenicku řešili policisté už ve středu tento týden. Opilý penzista si tehdy uvědomil, že má hlad a rozhodl se, že pro jídlo vyrazí do nejbližšího supermarketu autem. Že to byla chyba se potvrdilo hned při vyjíždění z parkovacího místa, když naboural do odstaveného vozu. Poté narazil ještě do plotu a dalšího zaparkovaného auta. 

„Když na místo dorazili policisté, provedli u řidiče orientační dechovou zkoušku na alkohol s pozitivním výsledkem 1,74 promile alkoholu,“ podotkla Neubauerová.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie České republiky

Štítky policie, Jesenicko, Prostějovsko, Olomoucký kraj, senioři pod vlivem, alkohol, opilí řidiči

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nezodpovědní senioři za volantem. Policisté v Olomouckém kraji přistihli tři opilé penzisty  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.