Počasí dnes18 °C, zítra20 °C
Středa 22. května 2024  |  Svátek má Emil
Bez reklam

Čtyřicetiletý muž obral svého otce ze Šternberka o téměř půl milionu. Bral si na něj úvěry a ukradl mu hotovost

O téměř půl milionu korun obral svého otce ze Šternberka na Olomoucku čtyřicetiletý muž. Otcovým jménem sjednal několik úvěrů a nakonec mu ještě z bytu ukradl hotovost. Nezvedený syn je nyní podezřelý ze čtyř trestných činů a hrozí mu mnohaleté vězení.

O stovky tisíc korun okradl muž svého otce postupně od jara loňského roku. "V průběhu této doby si téměř čtyřicetiletý muž sjednal jménem svého otce deset úvěrových smluv u různých nebankovních společností v celkové výši 257 tisíc korun. Při jejich sjednávání uvedl nepravdivé a zkreslené údaje," uvedla mluvčí policie Miluše Zajícová.

To však nezvedenému synovi nestačilo, a proto provedl několik neoprávněných výběrů z bankomatů a zadal několik příkazů k převodu z otcova účtu. Celková výše těchto transakcí zatím není známa. Z místa otcova bydliště ve Šternberku nakonec ještě odcizil finanční hotovost přes 200 tisíc korun.

"Na základě těchto oznámených informací jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze čtyř trestných činů a to krádež, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, úvěrový podvod a poškození cizích práv," dodala mluvčí policie. Muži za to hrozí mnohaleté vězení.

Kyberpodvodník ženě z Přerovska vyrobil dluh skoro tři čtvrtě milionu, vydával se za kamarádku

Neznámý podvodník na internetu přesvědčil ženu z Přerovska k investování peněz, když se vydával na sociálních sítích za její kamarádku. Oběť šejdířů přišla nejen o přibližně 100 tisíc korun uložených v bance, ale pachatel za ni navíc odčerpal úvěr...

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky syn, otec, podvod, škoda, úvěr, krádež, peníze, police, Šternberk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Imperator Morava

fotrova chyba ! Neměl zajištěny mergle proti Vlastim přibuznám !

Pondělí, 12. února 2024, 17:07Odpovědět

Čtyřicetiletý muž obral svého otce ze Šternberka o téměř půl milionu. Bral si na něj úvěry a ukradl mu hotovost  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.