Počasí dnes15 °C, zítra22 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Mladík na nádraží v Šumperku oloupil dívku o telefon. Za pět minut na sebe zavolal policii

Po krátké potyčce oloupil čtyřiadvacetiletý mladík na šumperském vlakovém nádraží osmnáctiletou dívku o mobilní telefon. Nelegální opatření přístroje si ale po pár minutách rozmyslel a zavolal z něj na policii, aby se udal. Soudce muže poslal do vazby, za loupež mu hrozí až desetiletý trest vězení.

Muž z Přerova se na internetu zamiloval do ženy z Kazachstánu. Přišel o více než 400 tisíc

Láska k ženě z Kazachstánu stála muže z Přerova velký obnos peněz. Ženu poznal loni na internetové seznamce a začal s ní komunikovat. Podvodnice využila jeho citů a vylákala z něho přes 400 tisíc korun na cestu do České republiky. Nyní muž...

Ve čtvrtek 8. února po půl šesté ráno si čtyřiadvacetiletý mladík na prvním nástupišti vlakového nádraží v Šumperku vyhlédl dívku, která si zrovna něco prohlížela na mobilním telefonu. „Pachatel v mžiku telefon chytil a chtěl ho dívce vytrhnout. To se mu však nepodařilo, proto telefon chytil i svou druhou rukou. Po přibližně minutě přetahování se mu podařilo telefon ukořistit. Poté vzal ‚nohy na ramena‘ a utekl pryč,“ uvedla policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Osmnáctiletá dívka tak rychle šla do nedaleké prodejny, odkud zavolala na policii a událost oznámila. Za necelých pět minut na policii volal také pachatel, který vytočil linku 156 na násilím získaném telefonu. „Operátorovi oznámil, že je to právě on, kdo před chvílí na vlakovém nádraží ukradl tento mobil a nahlásil také svou současnou polohu. Policisté mladíka zadrželi na ulici 17. listopadu, kde také dívce vrátil ukradený telefon,“ doplnila mluvčí Neubauerová. Rychlým přiznáním ale záležitost pro mladíka neskončila, na základě rozhodnutí soudce bude čekat ve vazbě na další pokračování trestního stíhání pro podezření z loupeže. „V případě uznání viny mu hrozí až trest odnětí svobody v délce od dvou do deseti let,“ uzavřela policistka.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky Krimi, loupež, telefon, mobilní telefon, krádež mobilu, Šumperk, nádraží, Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladík na nádraží v Šumperku oloupil dívku o telefon. Za pět minut na sebe zavolal policii  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.