Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Zápas Liverpoolu v Praze lákal i fanoušky z Olomouckého kraje. Dva muži uvěřili podvodníkům

Atraktivní utkání Evropské ligy mezi AC Sparta Praha a Liverpool FC skončilo porážkou Pražanů 1:5, nepříjemnou finanční bilanci pak měl zápas pro dva příznivce z Olomouckého kraje. Mezi mnoho lidí toužících po vstupenkách se zařadili i muži z Jesenicka a z Hranicka, při neoficiálním nákupu online se ale lístků nedočkali a přišli dohromady o více než 17 tisíc korun. Případy se zabývají policisté.

Ve čtvrtek 7. března se na policisty na Jesenicku obrátil pětatřicetiletý muž s tím, že se stal obětí podvodu. Koncem února totiž zareagoval na inzerát týkající se prodeje velmi žádaných vstupenek na fotbalový zápas mezi Spartou Praha a slavným Liverpoolem. Prodávající nabídl lístky v ceně 2550 korun za kus, zájemce chtěl koupit celkem čtyři a tak zaslal na účet 10 200 korun.

Olomoučanka hodiny řešila záchranu úspor s falešným bankéřem. V bitcoinmatech ztratila osm set tisíc

Strach ze ztráty úspor se podařilo vyvolat podvodníkům u devětašedesátileté ženy z Olomouce, která uvěřila, že někdo napadl její bankovní konto. Falešný bankéř ji přesvědčil k uložení peněz do dvou bitcoinmatů. Seniorka tím přišla o takřka osm...

„Následně obdržel zakoupené vstupenky na svůj e-mail, přičemž zjistil, že všechny lístky mají stejný QR kód. S tímto problémem obratem oslovil prodejce, který mu zaslané peníze vrátil zpět, ale nabídl mu jiné vstupenky na výhodnější místa v hledišti. Tato nabídka mladého muže zaujala tak moc, že s koupí souhlasil a zaslal převodem ze svého účtu dvě platby v celkové výši 12 400 korun,“ popsala policejní mluvčí Ivana Skoupilová.

Jenže ukázalo se, že předchozí chyba s QR kódy zřejmě nebyla náhoda, po zaplacení inzerent zcela přestal komunikovat a po dotyčném bude nyní pátrat policie. „Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu podvod. V případě dopadení, prokázání viny a odsouzení hrozí pachateli dle trestního zákoníku zákaz činnosti, propadnutí věci nebo trest odnětí svobody až na dvě léta,“ upřesnila policistka.

Mírnější právní kvalifikaci má obdobná situace na Hranicku. Mladíkovi přislíbil třiatřicetiletý podezřelý lístky na utkání Sparty s Liverpoolem a také s rivalem z hlavního města – Slavií Praha. Mladý muž zaplatil za vstupenky 5500 korun. „I přesto, že lístky zakoupil za uvedenou částku, do dnešního dne je nemá a ani peníze mu povedený prodejce nevrátil. Nakonec mu došla trpělivost a obrátil se na policisty v Hranicích a nekalé praktiky podezřelého oznámil. Případ šetříme pro podezření z přestupku proti majetku,“ sdělila policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa

Štítky Krimi, podvod, vstupenky na fotbal, Sparta, Liverpool, nákup online, platba předem, peníze, Jeseník, Hranice, Olomoucký kraj, Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zápas Liverpoolu v Praze lákal i fanoušky z Olomouckého kraje. Dva muži uvěřili podvodníkům  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.