Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Pracovnice pošty si brala peníze z pokladny. Zpronevěřila více než čtvrt milionu

Žena ve středních letech zaměstnaná na poště v menší obci na Přerovsku zpronevěřila skoro 286 tisíc korun. Peníze z poštovní pokladny si brala minimálně od listopadu do začátku letošního roku. Teď jí tak hrozí až pětileté vězení.

Žena pracovala na poštovní přepážce a k penězům tak měla blízko. „Minimálně od listopadu do začátku letošního roku si opakovaně brala z pokladny peníze, které jí byly svěřeny a používala je k osobní potřebě,“ uvedla mluvčí Policie ČR Miluše Zajícová.

Svého zaměstnavatele tak připravila během několika měsíců skoro o 286 tisíc korun. „Dle trestního zákoníku hrozí ženě za zpronevěru peněžitý trest případně trest odnětí svobody od jednoho roku do pěti let,“ doplnila Zajícová.

Čtyři roky vězení a propadnutí majetku. Účetní přijala trest za zpronevěru milionů z olomoucké základky

Bývalé sedmapadesátileté účetní olomoucké základní školy vyměřil soud za zpronevěru čtyřletý trest vězení. Žena, která odeslala z účtů základky téměř patnáct milionů korun domnělému americkému lékaři, musí také uhradit veškerou škodu. Škola...

Podobný případ se stal v Němčicích na Hané v roce 2022. Tehdy pracovnice pošty zpronevěřila přes 1,2 milionu korun. „Podezřelá od konce roku 2019 pracovala jako zaměstnanec úřadu, kde měla přístup k finančním prostředkům a v červnu roku 2022 odcizila finanční hotovost 600 tisíc korun,“ popsala tehdy mluvčí. Následně se ukázalo, že úřednice také během několika měsíců z cizích vkladních knížek vybrala více než 620 tisíc korun.

Následně při výslechu uvedla, že peníze již nemá. „Všechny prosázela na automatech v aplikaci, kterou si stáhla v mobilním telefonu,“ dodala Zajícová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Pošta, Česká pošta, zpronevěra, kráděž, Přerovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Imperator Morava

Když je Cajzlovské Poštěvák plati jak somráky, tak si bába pomohla. Zřejmě našla inspiracu v tym, jak si ku...... pražsky manažersky vyplácijó milionovy padáky, i když podnik přivedli ke krachu !!!

Neděle, 17. března 2024, 12:12Odpovědět

Pracovnice pošty si brala peníze z pokladny. Zpronevěřila více než čtvrt milionu  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.