Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Ukradl nářadí, lavičku i montérky. Zloděj řádil v zahrádkářské osadě, občerstvil se flaškou pálenky

Nájezd nebývale aktivního zloděje přidělal starosti majitelům několika pozemků a rekreačních objektů v zahrádkářské kolonii v Prostějově. Neznámý pachatel se postupně vloupal do několika chatek, kůlen a dalších staveb a odnášel všechno, co by se dalo prodat. Během ilegální akce stihl i vypít láhev domácí pálenky.

Menší zahrádkářská osada poblíž Průmyslové ulice v Prostějově přilákala ze soboty na neděli značně činorodého pachatele, který vnikl na celkem šest pozemků. „Postupně se dostal do chatek, kůlen, přístavků a přístřešků. Do všech objektů vniknul násilím převážně po odstranění visacích zámků. Uvnitř bral vše, co mu přišlo pod ruku a co mělo nějakou hodnotu,“ sdělila policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Prostějovské strážníky zaujala zvláštní SPZ. Řidička tvrdila, že je Fatima z oblasti Djeržava Československaja

Neobvyklá registrační značka na autě upoutala pozornost hlídky městské policie v Prostějově, při následné kontrole řidičky se strážníci od řidičky dozvěděli, že je občankou oblasti Djeržava Československaja. To se snažila prokázat také plastovou...

Soupis odcizených věcí tak zahrnoval celou řadu položek, majitelé zjistili, že se ztratilo zejména nářadí jako pily, sekačky, zahradnické nůžky, křovinořezy, čerpadla, propanbutanové lahve a další předměty. Zloděj odnesl dokonce i zahradní odpočinkovou lavičku. „Při ‚namáhavé práci‘ mu zřejmě vyschlo v hrdle. V jedné z navštívených chatek totiž našel láhev s domácí pálenkou, kterou na místě vypil. Ostatní nalezené alkoholické nápoje, konkrétně deset piv a další dvě láhve pálenky, které ovšem našel v jiných objektech, odnesl s dalšími nakradenými věcmi,“ konstatovala policistka s tím, že nenechavec nepohrdl ani starými montérkami, svetrem či obnošenými botaskami.

„Poškozeným a okradeným majitelům způsobil celkovou škodu na odcizení za necelých 45 tisíc korun a na poškození 3 500 Kč. Po zadokumentování celého případu jsme zahájili úkony trestného řízení pro trestné činy krádež a porušování domovní svobody,“ uzavřela mluvčí Zajícová.

Ohodnoť článek

Foto Policie České republiky

Štítky Krimi, krádež, vloupání, zahrádka, zahrádkářská kolonie, Průmyslová, Prostějov, Policie ČR, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ukradl nářadí, lavičku i montérky. Zloděj řádil v zahrádkářské osadě, občerstvil se flaškou pálenky  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.