Počasí dnes27 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Online intimní chvilky se změnily ve vydírání. Muž z Přerovska přišel o 16 tisíc korun

Ve značně nepříjemný zážitek se vyvinula návštěva internetových stránek s erotickou tématikou pro muže středního věku z Přerovska, který na webu komunikoval s neznámou osobou. Ve virtuálním prostředí muž poslal cizímu člověku své choulostivé fotky a zanedlouho se stal obětí vydírání. Případem se nyní zabývají policisté.

Na začátku týdne se čtyřiačtyřicetiletý muž rozhodl navštívit erotický web, na kterém se začal přes aplikaci bavit s neznámou ženou. „V rámci jejich vzájemné komunikace si vyměnili i několik choulostivých fotografií. Krátce nato mu žena napsala, že po něm požaduje peníze, jinak fotografie i s jejich komunikací zašle všem jeho přátelům na sociální síti, rodině a do zaměstnání. Muž podlehl obavám a na požadované účty zaslal celkem 16 tisíc korun,“ sdělila policejní mluvčí Petra Vaňharová.

U hnojiště na Olomoucku někdo pohodil štěňata. Dvouměsíční fenka je v kritickém stavu

Dvě zubožená štěňata někdo pohodil na okraji Štěpánova na Olomoucku poblíž hnojiště, pomoc se na místo dostala na poslední chvíli. Malá fenka křížence labradora je v místním útulku v kritickém stavu. Zástupci obecní policie i odborníci ze...

Celou situaci se nakonec muž rozhodl řešit s přerovskými policisty, kteří případ nyní prověřují pro podezření z vydírání. Pokud se pachatele přečinu podaří dopadnout a prokázat mu vinu, hrozí mu až čtyřleté vězení nebo peněžitý trest.

Podle statistik řešili policisté v Olomouckém kraji v minulém roce 17 případů vydírání spáchaných v kyberprostoru, ne všechny oběti ale situaci ohlásí. „Chraňte si své soukromí a nikomu neposílejte své intimní fotografie či videa. Choulostivé materiály mohou být lehce použity proti Vám. V případě, že se stanete obětí takového protiprávního jednání, pachateli nic neplaťte a obraťte se na policisty,“ radí mluvčí Policie ČR Vaňharová.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky Krimi, vydírání, intimní fotky, erotický web, internet, sociální sítě, Policie ČR, Přerov, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Online intimní chvilky se změnily ve vydírání. Muž z Přerovska přišel o 16 tisíc korun  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.