Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Nabídka lístků na Euro byla falešná, do aplikace vstupenky nedoputovaly

Start prestižního fotbalového Eura v Německu je za dveřmi a policisté upozorňují na rizika při nákupu vstupenek neoficiální cestou. Obětmi podvodníka se stali také muž se ženou z Jesenicka, kteří poslali předem částku 16 tisíc korun. Doručení lístků na zápas se ale už nedočkali.

Na policisty se ve středu 12. června obrátil jedenačtyřicetiletý muž z Jesenicka, který oznámil podvod při nákupu lístků na Mistrovství Evropy ve fotbale. „Oznamovatel uvedl, že jeho přítelkyni přes Messenger kontaktoval muž s nabídkou prodeje lístků na fotbalový zápas EURO 2024, jeden za čtyři tisíce korun. Žena se s prodávajícím domluvila na zakoupení čtyř vstupenek za 16 tisíc korun. Neznámý muž slíbil, že jakmile na účet dostane peníze, vloží vstupenky do oficiální aplikace UEFA Mobile Tickets,“ popsal policejní mluvčí Libor Hejtman.

VIDEO: Policejní Ferrari v akci na Červenohorském sedle: motorkáři maskovali SPZ, závodník chtěl ujet přes les

Příznivé počasí uplynulého víkendu přilákalo na klikatý úsek silnice I. třídy přes Červenohorské sedlo na pomezí Šumperska a Jesenicka celou řadu příznivců motorismu, na dodržování pravidel si posvítili při dopravně-bezpečnostní akci policisté. V...

Převod peněz na požadovaný účet tak muž se ženou provedl, ovšem prodávající už transfer vstupenek do aplikace, která je jedinou možností pro vstup na utkání, nezajistil a přestal komunikovat. „Pachateli hrozí za přečin podvod až dva roky za mřížemi,“ uvedl policista.

Na konci dubna uvolnila organizace UEFA coby pořadatel do prodeje poslední sady zbývajících lístků, šlo o přibližně sto tisíc vstupenek, které jejich majitele z různých důvodů vrátili zpět k dispozici. I po těchto vstupenkách se brzy jen zaprášilo, zbývající vstupenky bude mezinárodní organizace opět nabízet na svém webu. „Pokud chcete navštívit blížící se šampionát v Německu, kupte si lístky u oficiálního prodejce,“ doplnil mluvčí Hejtman.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky Krimi, podvod, lístky, vstupenky, fotbal, Euro, vstupenky Euro, Jeseník, Policie ČR, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nabídka lístků na Euro byla falešná, do aplikace vstupenky nedoputovaly  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.