Počasí dnes33 °C, zítra23 °C
Neděle 30. června 2024  |  Svátek má Šárka
Bez reklam

Osmdesátiletou babičku zbil vnuk kvůli poznámce o úklidu. Muže z Prostějovska stíhá policie

Terčem agrese svého vnuka se stala čtyřiaosmdesátiletá seniorka z Prostějovska, která čtyřicátníka upozornila, že po něm už nechce ve společném bytě uklízet. Muž babičku srazil na zem a dvakrát ji udeřil, pro závažně poraněnou důchodkyni pak jela záchranná služba. Případem se zabývají policisté, kteří zjistili, že nešlo o ojedinělý incident, podezřelý byl ze společného obydlí vykázán a skončil v cele.

VIDEO: Mladý recidivista kradl v olomouckém klenotnictví. Svědka chtěl udeřit kamenem do hlavy

Mnohonásobný recidivista si krátce po svém propuštění na svobodu opět chtěl vydělávat trestnou činností, v Olomouci se pokusil v klenotnictví ukrást plato s drahými prsteny. Na útěku ho pronásledoval odvážný svědek, který policii po telefonu...

 

Podle zjištění policie přišla ve středu dopoledne čtyřiaosmdesátiletá žena za svým vnukem, se kterým žije ve společném bytě v obci nedaleko Prostějova a řekla mu, že už nemá sílu po něm uklízet. Jedenačtyřicetiletý muž, který ležel na gauči, se zvednul a babičku oběma rukama shodil na podlahu, kde ji ještě dvakrát udeřil. Poté z domácnosti odešel pryč. „O události jsme byli informováni záchrannou službou, která napadenou a zraněnou ženu převážela do nemocnice. V průběhu šetření se zjistilo, že ze strany podezřelého docházelo k opakovaným slovním a fyzickým útokům vůči babičce, které se postupem času stupňovaly a nabývaly na intenzitě. Navíc byl agresor již v minulosti ze společného obydlí vykázán,“ přiblížila situaci policejní mluvčí Miluše Zajícová.

I v tomto případě policisté jednoznačně shledali důvody pro využití institutu vykázání. „Podezřelý byl i přes svou nepřítomnost na místě vykázán ze společného obydlí a bezprostředního prostoru ve vzdálenosti 100 metrů od domu. Ve večerních hodinách byl muž na základě souhlasu státního zástupce zadržen a skončil v policejní cele. Další úkony s ním budou probíhat dnešního dne,“ sdělila policistka s tím, že dotyčný je podezřelý z trestného činu těžké ublížení na zdraví, za který je v trestním zákoníku stanovený trest odnětí svobody od tří do deseti let.      

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa

Štítky Krimi, napadení, útok, konflikt, agrese, ublížení na zdraví, Policie ČR, Prostějov, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novák Vladislav

Čtyřicátník napadne dvakrát tak starou babičku a je jen vykázán? To mně hlava nebere.

Čtvrtek, 27. června 2024, 15:07Odpovědět

Osmdesátiletou babičku zbil vnuk kvůli poznámce o úklidu. Muže z Prostějovska stíhá policie  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.