Počasí dnes22 °C, zítra24 °C
Čtvrtek 4. července 2024  |  Svátek má Prokop
Bez reklam

Žena z Jesenicka svěřila kvůli půjčce nové konto podvodníkovi. Vyrobil jí dluh sto tisíc

Přehnaná důvěra v neznámého člověka dostala do potíží ženu z Jesenicka, která si chtěla vypůjčit peníze. Oslovila ji nabídka finančních služeb na sociálních sítích a údajnému zprostředkovateli úvěru dala přístup ke svému bankovnímu účtu. Po několika dnech zjistila, že podvodník její konto dostal na hodnotu mínus sto tisíc korun.

V průběhu června zaujala šestapadesátiletou ženu z Jesenicka možnost půjčky peněz, kterou sliboval inzerát na sociální síti. S prosbou o úvěr ve výši 40 tisíc korun začala jednat s cizím člověkem. „Dosud neznámý pachatel ženě nabídl zprostředkování půjčky buď za poplatek, nebo ať si zřídí bankovní účet u jedné z bank, které jí uvedl. Žena využila možnosti bez poplatku, zřídila si nový bankovní účet a poslala na něj dle pokynu jednu korunu. Pachatel ji následně pod legendou přesvědčil, aby mu poskytla přihlašovací údaje k nově založenému účtu,“ popsala policejní mluvčí Ivana Skoupilová.

Policisté řeší podvod při prodeji štěněte na Šternbersku, zjistili i další případy

Snaha koupit si čtyřnohého mazlíčka přes inzertní portál skončila zklamáním a finanční škodou pro sedmačtyřicetiletou ženu, která si na Olomoucku chtěla koupit zlatého retrívra. Vybrala si ovšem nepoctivého obchodníka, který pouze inkasoval zálohu...

Důvěřivá žena si všimla, že přes její účet bez jejího vědomí prošlo několik tisíc korun korun a tak okamžitě změnila přihlašovací údaje do bankovnictví. To jí ale nakonec nepomohlo. „Koncem června ji kontaktovala banka s tím, že na jejím účtu je zůstatek mínus sto tisíc korun,“ konstatovala mluvčí s tím, že poškozená poté svou situaci oznámila na policii.

„Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a přečinů podvod a neoprávněný přístup k počítačovému systému a neoprávněný zásah do počítačového systému nebo nosiče informací. V případě dopadení, prokázání viny a odsouzení hrozí pachateli v krajním případě až osm let za mřížemi,“ uzavřela policistka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Denisa Albaniová

Štítky Krimi, podvod, peníze, půjčka, úvěr, banka, Jeseník, Policie ČR, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena z Jesenicka svěřila kvůli půjčce nové konto podvodníkovi. Vyrobil jí dluh sto tisíc  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.