Počasí dnes32 °C, zítra28 °C
Úterý 16. července 2024  |  Svátek má Luboš
Bez reklam

Katana versus mačeta. V centru Prostějova se do sebe málem pustili dva ozbrojení muži

Nebezpečnou situaci řešili policisté a strážníci poblíž Národního domu v Prostějově, kde došlo k incidentu dvou mužů ve věku 50 a 54 let. Vzájemné neshody vrcholily až do stavu, kdy proti sobě stáli aktéři s napřaženými zbraněmi – mačetou, teleskopickým obuškem a také japonským mečem typu katana.

K vyhrocené situaci mezi dvěma muži došlo podle policejní mluvčí Miluše Zajícové na začátku července v centru Prostějova. Čtyřiapadesátiletý muž přijel autem na náměstí E. Husserla, kde zastavil a zůstal sedět ve vozidle. „Měl stažené okénko, ke kterému přistoupil druhý zmíněný muž. Jejich hovor se vyhrotil a došlo ke konfliktu, který vyústil v napadení řidiče několika ranami pěstí do obličeje. Muž ve vozidle nastartoval a odjel na Hlaváčkovo náměstí, kde zaparkoval,“ popsala počátek roztržky policistka.

Po zahrádkářské osadě v Přerově chodil agresivní muž se sekerou. Policisté ho při zákroku postřelili

Dnes odpoledne museli vyjíždět policisté k agresivnímu muži, který se pohyboval po zahrádkářské osadě na okraji Přerova. Při zásahu napadl muž se sekerou i policii, ti tak museli použít služební zbraň a pachatele střelili do nohy. Muž skončil v...

Agresor odešel mezitím do zastavárny a požádal obsluhu o nějaký předmět, kterým by se mohl bránit. Z prodejny tak odešel s mačetou v ruce a po chvíli se k místu blížil předtím napadený muž, který s autem zaparkoval opodál. Také on už byl ozbrojený a v jedné ruce držel teleskopický obušek a ve druhé meč katana. „Vzájemně šli, v bojovém postavení, proti sobě se zbraněmi zvednutými nad rameny a pohyby rukou naznačovali útok na protivníka. Ke vzájemnému napadení a kontaktu ale naštěstí nedošlo. Oba zareagovali na výzvy mužů zákona, aby od svého protiprávního jednání upustili,“ uvedla mluvčí Zajícová. Agresivní jednání v centru města podle ní vidělo nejméně osm svědků.

Mluvčí doplnila, že muži zřejmě skončí před soudem, oběma bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření z trestného činu výtržnictví a hrozí jim až dvouletý trest odnětí svobody. „Starší z podezřelých se dopustil takového jednání opakovaně, protože v letošním roce byl již za uvedený trestný čin odsouzen k podmíněnému trestu odnětí svobody,“ upozornila policistka.

Ohodnoť článek

Foto Policie České republiky

Štítky Krimi, výtržnictví, napadení, agresor, násilí, Prostějov, mačeta, katana, obušek, Policie ČR, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Katana versus mačeta. V centru Prostějova se do sebe málem pustili dva ozbrojení muži  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.