Počasí dnes26 °C, zítra30 °C
Sobota 17. srpna 2024  |  Svátek má Petra
Bez reklam

Mladík na Jesenicku narazil s autem do stromu. Za volant sedl pod vlivem alkoholu, opiátů a se zákazem řízení

Ve velmi brzkých ranních hodinách zaměstnala v závěru týdne policii a další složky integrovaného záchranného systému na Jesenicku nehoda osobního auta v obci Velká Kraš. Mladý řidič nezvládl průjezd zatáčkou, s autem sjel z cesty a naboural do stromu. Policisté brzy zjistili důvod, proč muž nedokázal kontrolovat vůz – nadýchal skoro dvě promile alkoholu a měl pozitivní test na opiáty. Za volant navíc sedl s platným zákazem řízení.

K nehodě osobního auta došlo v pátek krátce před 3. hodinou, dvaadvacetiletý šofér vozu Škoda Fabia jel od obce Kobylá nad Vidnavkou do města Vidnava. „Podle zjištěných informací při jízdě pravotočivou zatáčkou nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a dopravně technickému stavu vozovky. Přičemž s autem dostal smyk, vyjel mimo komunikaci a narazil do stromu,“ sdělila policejní mluvčí Ivana Skoupilová.

Policie hledá svědky nehody, při které auto v Olomouci zachytilo a zranilo jednasedmdesátiletého cyklistu

Policie hledá svědky dopravní nehody, při které v Olomouci na začátku srpna řidič osobního vozidla Seat zachytil jednasedmdesátiletého cyklistu a ten spadl na silnici. Senior skončil ve Fakultní nemocnici. Svědci se mohou hlásit například na...

Mladíka vyzvali policisté k odborné dechové zkoušce, které se podrobil a výsledky pro něj nebyly příznivé. Přístroj ukázal hodnoty 1,75 a 1,69 promile. Pozitivní byl pak i orientační test na přítomnost návykových látek, který podle mluvčí Skoupilové ukázal na přítomnost opiátů v organismu řidiče. Zdravotní stav muže si po nehodě vyžádal ošetření v jesenické nemocnici. Hmotná škoda podle předběžného vyčíslení dosáhla částky 100 tisíc korun „Policisté navíc lustrací zjistili, že má až do roku 2025 platný zákaz řízení motorových vozidel. Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Dopravní nehodou se i nadále zabýváme,“ doplnila mluvčí Policie ČR.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto poskytla Policie ČR

Štítky Krimi, nehoda, alkohol, drogy, zákaz řízení, Velká Kraš, nehoda, Jeseník, Olomoucký kraj, Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladík na Jesenicku narazil s autem do stromu. Za volant sedl pod vlivem alkoholu, opiátů a se zákazem řízení  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.