Počasí dnes28 °C, zítra32 °C
Pátek 23. srpna 2024  |  Svátek má Sandra
Bez reklam

Cizinci kradli stavební stroje v Rakousku, část skupiny zadrželi policisté u Olomouce

Tři cizince ve věku 35, 39 a 53 let zatkli ve středu policisté z pohotovostního a eskortního oddělení ve spolupráci s olomouckými kriminalisty při jejich cestě přes Českou republiku s ukradeným bagrem. U Vyškova nejprve zastavili policisté dodávku s naloženým strojem a na dálnici poblíž Křelova u Olomouce pak chytili strážci zákona také doprovodné vozidlo. Členové skupiny měli páchat majetkovou trestnou činnost na území Rakouska.

Investice do ropy a zlata byly jen lži. Muž z Hranicka poslal podvodníkům tři a půl milionu

Několik měsíců investoval muž středního věku z Hranicka podle pokynů podvodníků vlastní peníze i prostředky získané z úvěrů a věřil v nadstandardní a snadný výdělek. Kyberzločinci mu sdělili, že má na investičním kontě 10 milionů, historka o...

„V ranních hodinách obdrželi olomoučtí kriminalisté cestou mezinárodní spolupráce poznatek od rakouských kolegů, že by mělo přes území České republiky projíždět zájmové vozidlo,“ popsala situaci ze středy policejní mluvčí Ivana Skoupilová. Do akce byly zapojené také další složky policie, a na pomezí regionů se podařilo policistům z Jihomoravského kraje zastavit určený vůz nedaleko Vyškova na sjezdu z dálnice D1 ve směru na Olomouc. Za volantem seděl osmadvacetiletý muž. „Prohlídkou vozidla kolegové zjistili, že cizinec v dodávce převážel odcizený bagr právě z Rakouska. Od jihomoravských kolegů jsme obdrželi informaci, že s dodávkou mělo jet společně takzvané doprovodné vozidlo značky Opel,“ uvedla policistka.

Ani druhé auto neuniklo, policii se vůz s tříčlennou posádkou podařilo zastavit po 8. hodině ráno na nájezdu na dálnici D35 u Křelova poblíž Olomouce. „Podle zjištěných informací se všichni zadržení měli v Rakousku dopouštět trestné činnosti. Svoji pozornost po nějaký čas zaměřovali na krádeže pracovních strojů a bagrů. Svým jednáním měli způsobit několikamilionové škody. Po provedení procesních úkonů následně skončili cizinci ve vydávací vazbě, odkud budou na základě Evropského zatýkacího rozkazu předáni do rukou rakouské policie,“ uzavřela mluvčí Skoupilová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto poskytla Policie ČR

Štítky Krimi, mezinárodní spolupráce, krádež, dálnice, Rakousko, Olomouc, Olomoucký kraj, Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cizinci kradli stavební stroje v Rakousku, část skupiny zadrželi policisté u Olomouce  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.