Počasí dnes23 °C, zítra26 °C
Pondělí 26. srpna 2024  |  Svátek má Luděk
Bez reklam

V autobuse odmítal nasadit psovi náhubek, po vyloučení z přepravy prokopl skleněné dveře

Dvě poškození vozidel naštvanými muži řešil v průběhu víkendu olomoucký dopravní podnik ve spolupráci s Policií České republiky. V sobotu si frustraci na skle tramvaje vybil čtyřicátník, který nestihl k vozu dorazit včas. O den později pak došlo ke konfliktu v autobuse, cestující odmítal nasadit svému psovi náhubek, i když to řidiči při nastupování přislíbil. Po vyloučení z přepravy kopem poškodil sklo ve dveřích vozidla.

K prvnímu z incidentů v olomoucké MHD došlo v sobotu po osmnácté hodině na zastávce náměstí Republiky. Řidička tramvaje policii oznámila, že muž uhodil pěstí do vozu a poškodil jej. „Policejní hlídka během pár okamžiků vypátrala muže, který odpovídal popisu pachatele. Čtyřicetiletý muž policistům uvedl, že zahlédl přijíždět tramvaj a chtěl do ní nastoupit. Podle jeho slov se rozběhl k vozidlu, ale řidička mu zavřela před nosem. On se rozzlobil a pěstí uhodil do skleněné výplně kabiny a přitom ji poškodil,“ sdělil policejní mluvčí Libor Hejtman s tím, že výše škody se podle prvotního odhadu policistů pohybuje na hodnotě 15 tisíc korun a muži hrozí za poškození cizí věci až jeden rok za mřížemi.

Policie hledá svědky nehody dvou opilých cyklistů na stezce mezi Skrbení a Horkou nad Moravou

Policie hledá svědky dopravní nehody, při které se v noci v polovině srpna na cyklostezce mezi obcemi Skrbeň a Horka nad Moravou na Olomoucku srazili dva opilí cyklisté, muž a žena. Svědci se mohou přihlásit například na linku 158.

S obdobně agresivní reakcí se setkal i šofér autobusu v obci Bystrovany nedaleko krajského města. V Droždíně chtěl do vozu nastoupit muž se psem. „Řidič autobusu jej před nástupem vyzval, aby psovi nasadil náhubek. Muž souhlasil s tím, že tak učiní v autobuse, aby spoj nezdržoval a nastoupil. Během jízdy si řidič všiml, že muž psovi náhubek nenasadil, a proto za ním přišel na další zastávce v Bystrovanech. Upozornil jej, že pokud psovi nenasadí náhubek, porušuje přepravní řád a musí vystoupit. To však cestující odmítl,“ vylíčil pozadí konfliktu mluvčí Hejtman. Řidič tak pasažérovi řekl, že zavolá na dispečink a na policii, což také udělal.

„Mezitím rozzlobený cestující i na nátlak ostatních spolucestujících i se psem vystoupil a ve vzteku kopl nohou do předních dveří autobusu, které poškodil. Policisté odhadli škodu na dveřích na 15 tisíc korun. Za pár minut muže i se psem vypátrala policejní hlídka na nedaleké cyklostezce. Muži hrozí za přečiny poškození cizí věci a výtržnictví trest odnětí svobody až na dvě léta,“ uzavřel policista.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto poskytla Policie České republiky

Štítky Krimi, poškození cizí věci, výtržnictví, agrese, autobus, tramvaj, vztek, Policie ČR, DPMO, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V autobuse odmítal nasadit psovi náhubek, po vyloučení z přepravy prokopl skleněné dveře  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.