Počasí dnes32 °C, zítra32 °C
Úterý 3. září 2024  |  Svátek má Bronislav
Bez reklam

Za tři hodiny pofidérní práce 170 tisíc. Agresivní řemeslníci obrali v Šumperku seniora s dcerou

Od seniora a jeho dcery v Šumperku si velmi agresivním nátlakem vynutili nepoctiví řemeslníci takřka dvě stě tisíc korun, cena za drobné opravy na domě měla být přitom výrazně nižší. Před nabídkami neznámých lidí policisté varují, nedávný případ prověřují pro podezření z podvodu.

Letáček s nabídkou servisních či řemeslných prací na domě oslovil muže seniorského věku, který list našel ve své poštovní schránce. Zavolal tak na uvedené telefonní číslo a domluvil se na opravení uvolněných tašek na střeše, výměnu okapu z přední strany domu a obřezání dřevěné výstelky střechy kolem komínu s následným zapravením. „Cena za práci byla telefonicky domluvena na částku 1 800 Kč, patrně za metr čtvereční, materiál plus práce dle časové náročnosti. Dne 17. srpna přijeli tři muži, kdy pouze jeden z nich dělal přibližně 3 hodiny a nějakou práci odvedl. Částka, o jakou si ale po vykonané činnosti řekli, byla neadekvátní s ohledem na práci, kterou vykonali a rozhodně neodpovídala skutečnosti. Poškozené zaskočili, když se dožadovali částky 230 tisíc korun,“ upozornila policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Žena z Olomouce si díky podvodům užívala miliony. Život v luxusu utnuli kriminalisté

Život v luxusu si za nelegálně získané peníze užívala šestačtyřicetiletá žena, kterou zadrželi olomoučtí kriminalisté a obvinili z podvodu. Svou výřečností oklamala nejen své známé, kterým slibovala například mimořádné výnosy z investic a získala...

Spolupráci se řemeslníky řešil senior se svou dcerou, která jim předala 79 tisíc korun s tím, že víc peněz už doma nemá. „Muži změnili své chování a na majitelku domu i jejího otce začali urputně naléhat a domáhat se úhrady se slovy, že nechtějí žádné násilí, a proto musí zaplatit. Oba pojali strach, že by jim muži mohli ublížit, pokud nezaplatí. Proto s nimi nakonec žena sedla do jejich vozidla a v bankomatu vybrala další peníze. Nakonec je pofiderní řemeslníci připravili o celkovou částku 169 tisíc korun,“ konstatovala Miluše Zajícová.

Žena ze Šumperku případ v závěru minulého týdne oznámila na policejním oddělení, policisté tak záležitost prověřují jako podvod. K obdobným případům docházelo i v minulosti, pachatelé často cílili na oběti staršího věku. „Buďte obezřetní, pokud si sjednáváte práci s neznámým řemeslníkem, o němž nic nevíte a nevíte ani, jakou práci odvádí. Raději kontaktujte specialisty, kteří za sebou již mají nějakou historii, případně vám je doporučí známý nebo někdo z okolí. Pokud už se stane, že se dostanete do úzkých jako poškození ve výše popsaném případě, nic neplaťte a ihned nás kontaktujte prostřednictvím linky 158,“ nabádá policistka. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky Krimi, podvod, oprava domu, řemeslníci, peníze, Šumperk, Olomoucký kraj, Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za tři hodiny pofidérní práce 170 tisíc. Agresivní řemeslníci obrali v Šumperku seniora s dcerou  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.