Počasí dnes14 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 12. září 2024  |  Svátek má Marie
Bez reklam

Podvodníkům poslal peníze i kopie dokladů. Místo zisku z investic má skoro dvoumilionové dluhy

O více než dva miliony korun přišel čtyřiašedesátiletý muž ze Šumperku, kterého zlákala nabídka výnosného investování. Důvěřivý senior poskytl neznámým lidem peníze, vzdálený přístup ke svému počítači i osobní doklady včetně výplatních pásek. Podvodníci si tak na jeho jméno vzali dva úvěry v hodnotě přes milion korun.

Letos v červnu zaujala staršího muže ze Šumperku reklama na investování na burze, což mělo přinést velmi lákavé zhodnocení peněz. Šumperan se zaregistroval a postupně ho kontaktovali údajní pracovníci finanční společnosti. „Muž si od nich vyslechl princip investování a začal posílat peníze. Nejprve v polovině července investoval 100 tisíc korun. Potom na počátku srpna poslal dalších 150 tisíc korun. Na radu poradce si stáhl do počítače a mobilního telefonu dva programy pro vzdálený přístup AnyDesk a RustDesk. Rovněž poslal záhadnému poradci kopii občanského a řidičského průkazu, platový výměr i výplatní pásky,“ vylíčil policejní mluvčí Libor Hejtman.

Místo vysněného pasivního příjmu přišla podvedená žena z Olomoucka o 1,6 milionu. Většinu si půjčila

Do značně rizikového investování ve spolupráci s neznámým člověkem a navíc na dluh se na internetu pustila žena středního věku z Olomoucka, kterou zlákala vidina snadného zbohatnutí. Na sociálních sítích jí oslovila reklama, která však směřovala na...

 

Investiční poradce si získal důvěru své oběti, senior si v bance na radu konzultanta vyřídil úvěr ve výši 800 tisíc korun. „Peníze pak přeposlal na účty, které mu poradce uvedl. Podvodník si pak bez jeho vědomí na počátku září vzal úvěr v další bance na částku 600 tisíc korun a k tomu i úvěr u nebankovní společnosti ve výši 500 tisíc korun. To se poškozený muž dozvěděl o pár dní později, až byl kontaktován finančními společnostmi,“ sdělil Hejtman.

Případem se tak na oznámení podvedeného zabývají policisté, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení mimo jiné pro podezření ze spáchání zločinu podvod.

Policisté znovu upozorňují, aby lidé byli u podobných nabídek obezřetní a zjistili si dostatek informací. „Podvodníci působí velmi odborně a dokáží člověka snadno zmanipulovat. Nenechte se nalákat reklamou o výhodném a rychlém zhodnocení peněz,“ apeluje mluvčí Hejtman.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky Krimi, podvod, investice, peníze, úvěr, Šumperk, Policie ČR, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodníkům poslal peníze i kopie dokladů. Místo zisku z investic má skoro dvoumilionové dluhy  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.