Počasí dnes18 °C, zítra17 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

Žena z Olomoucka s podvodníky proinvestovala přes 400 tisíc, šejdíři jí poslali šest set korun

Případem podvedené osmačtyřicetileté ženy se zabývají policisté na Olomoucku, která uvěřila podvrženému videu se známou osobností a chtěla se pustit do investování. Spolupráce s neznámými lidmi pro ni znamenala nakonec škodu přes 425 tisíc korun.

Podvodníkům poslal peníze i kopie dokladů. Místo zisku z investic má skoro dvoumilionové dluhy

O více než dva miliony korun přišel čtyřiašedesátiletý muž ze Šumperku, kterého zlákala nabídka výnosného investování. Důvěřivý senior poskytl neznámým lidem peníze, vzdálený přístup ke svému počítači i osobní doklady včetně výplatních pásek....

Osmačtyřicetiletá žena se se svou situací obrátila v průběhu tohoto týdne na policisty v Litovli. „Uvedla, že v červenci na jedné internetové stránce zareagovala na video se známou českou osobností, která na něm propagovala zhodnocení financí formou kryptoměn. Oznamovatelka klikla na odkaz a poté zadala své telefonní číslo, na kterém ji telefonicky kontaktoval údajný makléř. Následně se rozjel kolotoč podvodných praktik,“ komentovala policejní mluvčí Ivana Skoupilová.

Zájemkyně o výnos z kryptoměn si kvůli investování půjčila u bankovních i nebankovních společností několik desítek tisíc korun. „V průběhu dvou měsíců naposílala v různých platbách celkem 425 tisíc korun, přičemž jednou obdržela částku kolem 600 korun. Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvod, za který hrozí dle trestního zákoníku až pět let za mřížemi,“ konstatovala policistka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky Krimi, podvod, internet, investice, úvěr, peníze, kryptoměny, Litovel, Olomouc, Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena z Olomoucka s podvodníky proinvestovala přes 400 tisíc, šejdíři jí poslali šest set korun  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.