Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Úterý 8. října 2024  |  Svátek má Věra
Bez reklam

Mladík v kukle přepadl v Prostějově vlastní babičku. Doma ji brutálně zbil pro tři tisíce korun

Maskovaný recidivista a narkoman přepadl v sobotu ráno svou čtyřiasedmdesátiletou babičku v domě v Prostějově. Starou ženu brutálně zbil, vyhrožoval jí, že zabije jejího vnuka, tedy sám sebe, kterého má spoutaného v kufru auta. Od své příbuzné tak mimořádně surovým způsobem získal tři tisíce korun, které utratil za pervitin a na automatech. Za pár hodin ho dostihli kriminalisté, kterým se k činu přiznal.

Policisté z odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje vyšetřují případ z Prostějova jako závažný zločin loupež a přečin porušování domovní svobody. Sedmadvacetiletý muž vnikl v sobotu 5. října v ranních hodinách do rodinného domu, kde spala jeho čtyřiasedmdesátiletá babička. Mladík se oblékl do tmavého oblečení, kukly a taktických rukavic a vzal si také nůž. „Vnuk nejprve skleněnou lahví udeřil babičku do hlavy. Poté ji několikrát uhodil do obličeje a seniorka spadla na podlahu. Tam agresor v surovém útoku pokračoval. Škrtil ženu, hlavou jí opakovaně udeřil do kovové konstrukce židle, a nakonec jí svázal ruce za zády,“ popsal brutální útok na bezbrannou seniorku policejní mluvčí Libor Hejtman.

Agresor žádal vydání peněz a hrozil důchodkyni, že pozabíjí členy její rodiny. Přitom uvedl i paradoxní výhružku, kterou adresoval sám na sebe. „Uvedl, že má v kufru auta svázaného jejího vnuka, kterého usmrtí, pokud nedostane peníze. Žena mu ze strachu řekla místo, kde má uloženy peníze. Muž sebral nalezené tři tisíce korun, ženu rozvázal a přiložil jí nůž na krk se slovy, aby nekřičela. Poté z místa utekl,“ doplnil mluvčí Hejtman.

Prodej drog i pokus o vraždu: Žena z Olomouce s kamarádem uspala expřítele. Pak pustili plyn

Olomoučtí krajští kriminalisté objasnili zvlášť závažný zločin vražda ve stádiu pokusu, ke kterému došlo v Prostějově. Pětadvacetiletá žena z Olomouce společně s o deset let starším známým omámila sedmatřicetiletého muže a nechali ho v zamčeném...

Ke zraněné seniorce zavolal pomoc její zeť. „Přivolaní zdravotníci ženu ihned převezli do nemocnice v Prostějově, kde jí musela být okamžitě poskytnuta neodkladná péče. Policisté rozjeli pátrání po pachateli a věc si ihned převzali krajští kriminalisté. Těm se podařilo v odpoledních hodinách vnuka vypátrat a celý případ loupeže objasnit. Na základě předložených důkazů se muž kriminalistům k činu přiznal. Uvedl, že babičku přepadl sám, protože potřeboval peníze,“ komentoval policista. Mladík kriminalistům řekl, že peníze mezitím utratil za pervitin a v herních automatech. Muž měl v době zadržení pozitivní test na amfetamin či metamfetamin.

„Obviněný muž byl v minulosti třikrát odsouzen, z toho jednou za loupež. Naposledy byl z výkonu trestu propuštěn loni v říjnu a to na podmínku, která mu skončí až v říjnu příštího roku. Ve vězení si tehdy odpykával trest za přečin křivé obvinění,“ řekl k profilu dotyčného Libor Hejtman s tím, že kriminalisté podali krajskému státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí muže do vazby, který soud akceptoval. Obviněnému muži hrozí trest odnětí svobody na pět až dvanáct let.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky Krimi, loupež, násilí, porušování domovní svobody, seniorka, drogy, Prostějov, Olomoucký kraj, Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladík v kukle přepadl v Prostějově vlastní babičku. Doma ji brutálně zbil pro tři tisíce korun  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.