Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Sobota 26. října 2024  |  Svátek má Erik
Bez reklam

Bezdomovec v Olomouci pobodal kumpána. Agresivnímu recidivistovi za pokus vraždy hrozí 18 let vězení

Poklidné posezení v neobydleném domě v Olomouci se při popíjení alkoholu zvrtlo ve vyhrocený konflikt, který skončil pokusem o vraždu a vážným zraněním čtyřicetiletého muže. O tři roky mladšího útočníka s bohatou trestní minulostí policisté rychle zadrželi a krajští kriminalisté ho obvinili ze zvlášť závažného zločinu, za který mu hrozí až osmnáct let za mřížemi.

Dva muži bez domova se v pátek 18. října večer sešli v jednom z neobydlených domů na ulici Střední Novosadská v Olomouci. „Nejprve spolu popíjeli alkohol a poté se pohádali. Mladší z nich pak s nožem v ruce zaútočil na staršího s úmyslem jej usmrtit. Čtyřicetiletý muž při napadení utrpěl bodnořezná poranění, se kterými skončil ve Fakultní nemocnici v Olomouci. Policisté útočníka zadrželi a umístili do policejní cely,“ shrnul policejní mluvčí Libor Hejtman.

Prodej drog i pokus o vraždu: Žena z Olomouce s kamarádem uspala expřítele. Pak pustili plyn

Olomoučtí krajští kriminalisté objasnili zvlášť závažný zločin vražda ve stádiu pokusu, ke kterému došlo v Prostějově. Pětadvacetiletá žena z Olomouce společně s o deset let starším známým omámila sedmatřicetiletého muže a nechali ho v zamčeném...

Následně se ukázalo, že agresor byl v minulostí už sedmkrát odsouzen za majetkovou i násilnou trestnou činnost. „Opakovaně byl odsouzen za přečin výtržnictví. Z vězení byl propuštěn v červenci loňského roku, kdy si odpykal tříletý trest mimo jiné za zvlášť závažný zločin těžké ublížení na zdraví ve stádiu pokusu,“ doplnil mluvčí s tím, že kriminalisté podali návrh na vzetí obviněného do vazby. „Muži hrozí za zvlášť závažný zločin vražda ve stádiu pokusu trest odnětí svobody na deset až osmnáct let,“ uzavřel policista.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky Krimi, pokus vraždy, vražda, vražda Olomouc, policie, policie ČR, Olomouc, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bezdomovec v Olomouci pobodal kumpána. Agresivnímu recidivistovi za pokus vraždy hrozí 18 let vězení  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.