Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Sigma ztratila jednu ze svých opor. Obránce Jemelka odchází na hostování do Belgie

Olomoucký obránce Václav Jemelka bude do konce sezony hostovat v Lovani. Nováček belgické ligy má i opci na přestup pětadvacetiletého fotbalisty, který ještě před odchodem na Hané prodloužil smlouvu do roku 2024. Oba kluby o tom informovaly na svých webech.

Odchovanec Sigmy byl v posledních letech jednou z hlavních opor olomouckého týmu, za který v první lize odehrál 92 utkání, vstřelil šest gólů a přidal dvě asistence. V této sezoně Jemelka vytvořil spolehlivou stoperskou dvojici s navrátilcem Romanem Hubníkem. Spolu nastoupili i za improvizovanou reprezentační výběr v zářijovém zápase Ligy národů proti Skotsku.

„Vašek se přes dorost a béčko vypracoval v kvalitního ligového obránce. Pro Sigmu odvedl cenné služby. V poslední době si velmi přál vyzkoušet zahraniční angažmá, které si bezesporu zaslouží. Přejeme mu hodně štěstí. V Sigmě bude mít vždy dveře otevřené," řekl olomoucký sportovní manažer Ladislav Minář.

Oud-Heverlee Lovaň je po osmi kolech belgické ligy na šestém místě tabulky. Klub vlastní thajská společnost King Power, pod kterou patří i anglický Leicester. „Po dlouhé době odchází hráč z našeho A-týmu do kvalitní evropské soutěže v západní Evropě. Belgická liga má vynikající renomé. Leuven je ambiciózní klub, ze kterého může pro Vaška vést cesta na ještě věhlasnější adresu," uvedl Minář.

V Lovani si od Jemelky hodně slibují. „Jako levonohý střední obránce má zajímavý profil. Už v České republice ukázal, co může nabídnout. Doufáme, že s naším klubem může udělat další krok," konstatoval sportovní ředitel belgického celku Wim De Corte.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto sigmafotbal.cz

Štítky sigma, fotbal, olomouc, jemelka, hostování, Václav Jemelka, Belgie, Lovaň, Haná, Ladislav Minář, Společnost národů, Roman Hubník, Skotsko, King Power, Wim De Corte

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sigma ztratila jednu ze svých opor. Obránce Jemelka odchází na hostování do Belgie  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.