Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Tak už je to tady, ohlásil kapitán Sigmy Roman Hubník synovi. Ostřílený stoper ukončil kariéru

Roman Hubník, jedna z klubových legend Sigmy Olomouc, se rozhodl ukončit profesionální kariéru. Sedmatřicetiletý nyní již bývalý kapitán fotbalového celku z Hané má na kontě 307 startů v první lize, je také třicetinásobným reprezentantem České republiky. V kariéře získal čtyři ligové tituly, z toho tři v Plzni a jeden ve Spartě Praha.

Opora zadních řad Sigmy, FK Moskva, Sparty Praha, Herthy Berlín či Viktorie Plzeň oznámila svůj konec také ve videu na sociálních sítích olomouckého klubu. O zprávu o uzavření klíčové životní kapitoly se obránce v klipu podělil se svým synem Patrikem.

K prvnímu zápasu v dresu Sigmy nastoupil rodák z Halenkova na Vsetínsku takřka před 20 lety, v listopadu 2002 proti pražské Spartě. Roman Hubník sbíral zkušenosti také v mládežnických reprezentacích. V roce 2007 přestoupil do FK Moskva, zahraniční angažmá vyneslo hanáckému oddílu tehdy rekordní částku okolo sto milionů korun. V Rusku se však i kvůli zraněním neprosadil.

Přes Spartu Praha se pak dostal do druhé Bundesligy, kde hájil barvy Herthy Berlín. S týmem z největšího německého města vybojoval v sezoně 2012/2013 návrat do nejvyšší soutěže.

Nejzářivější období kariéry představovalo pro Hubníka působení ve Viktorii Plzeň, kde byl součástí týmu, jenž sbíral jeden úspěch za druhým. Odchovanec Sigmy si tak zahrál Evropskou ligu i Ligu Mistrů, kde poměřil síly i s nejslavnějšími soupeři jako Real Madrid nebo Manchester City.

Za národní tým odehrál brzy osmatřicetiletý Roman Hubník třicet zápasů, ten poslední symbolicky na Andrově stadionu proti Skotsku v září 2020. Zúčastnil se dvou mistrovství Evropy (2012 v Polsku a na Ukrajině a 2016 ve Francii).

Peloton Závodu míru vyrazí na silnice v kraji. Zazářit může i olomoucký talent Pavel Bittner

Již tento týden vyrazí na silnice v Olomouckém kraji stočtyřicetihlavý peloton talentovaných cyklistů ze všech koutů světa a za nimi kolona doprovodných vozidel. Koná se další ročník Závodu míru jezdců do 23 let. Fanoušci cyklistiky si přijdou na...

Důležitým článkem olomouckého týmu byl znovu od léta 2020. Letos na jaře pak Hubník vstoupil do Klubu legend, když odehrál svůj třístý zápas v lize. „Je pravda, že když jsem se z Plzně vracel do Olomouce, tak už jsem to v hlavě měl, že by bylo hezké na těch 300 zápasů dosáhnout. Je to klub legend a něco to opravdu znamená. Ale teď jsem rád, že už to mám za sebou,“ řekl tehdy s úsměvem Hubník.

„Teď se budu naplno věnovat svému podnikání. Věřím, že se mi v něm bude dařit. Díky všem!“ rozloučil se Roman Hubník na klubovém webu.

Fotbalový klub z Hanácké metropole před novou sezonou potvrdil také nové posily, do Olomouce míří osmadvacetiletý obránce Lukáš Vraštil, který má na kontě více než stovku ligových startů . Součástí týmu trenéra Václava Jílka se stanou také dva slovenští středopolaři Denis Ventúra a Martin Košťál.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SK Sigma Olomouc

Štítky Sport, fotbal, Sigma, Sigma Olomouc, Roman Hubník, obránce, fotbalista, posily, Olomouc, SK Sigma Olomouc, kariéra, FC Viktoria Plzeň, AC Sparta Praha, Česko, Haná, Hertha BSC Berlin, FK Moskva, Real Madrid

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tak už je to tady, ohlásil kapitán Sigmy Roman Hubník synovi. Ostřílený stoper ukončil kariéru  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.