Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

VIDEO: Titul českého šampiona obhájil boxer Pavel Polakovič z Olomouce. Začínal již v šesti letech

Titul českého šampiona ve velterové váze obhájil před pár dny profesionální boxer Pavel Polakovič z Olomouce. Z boxem začínal již v šesti letech a v současné době provozuje boxerský klub v Olomouci, kde také trénuje. Pomýšlí ovšem i na titul mistra světa.

Boxer Pavel Polakovič se narodil a žije v Olomouci. "V současnosti pracuji jako majitel a trenér v boxerském klubu Hi-Tech Box Club Olomouc. Mimo ring a klub už nemám moc prostoru, a proto veškerý volný čas trávím s rodinou. Můj cíl je být dobrým tátou, a co se sportu týká, cílem je titul mistra světa v profi boxu v mé váze," vypráví sportovec.

S boxem začínal už ve svých šesti a závodně bojoval od dvanácti. Mezi jeho první úspěchy patřily stříbrné a bronzové medaile na českého mistrovství kadetů a juniorů a potom také první místo na mezinárodním turnaji Olympijské naděje.

"V soukromém životě bych velmi rád vedl svůj nynější boxerský klub, vychoval úspěšné sportovce a pozvedl olomoucký a český box jako trenér. V profesionálním boxu bych poté rád získal jeden z cenných titulů mistra světa," dodal Polakovič.

Obrovský úspěch olomouckého hasiče. S reprezentací se probojoval do světové baseballové špičky

Na turnaj World Baseball Classic, kde hrají nejlepší mužstva světa, se nyní s reprezentací probojoval olomoucký hasič Martin Schneider. Příběh o tom, jak amatérští sportovci z malé evropské země porazili profesionální baseballisty, už obletěl...

Titul českého šampiona velterové váhy obhájil před několika dny v Brně, když ve strhující desetikolové bitvě vybodoval Erika Agateljana.

"Bylo to nesmírně náročné, s Erikem se velmi dobře známe a mohou rozhodovat maličkosti. Oba jsme na světové úrovni a věřím, že se můžeme rovnat s nejlepšími na světě, pokud dostaneme podmínky," svěřil se Polakovič krátce po zápase České televizi.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto proboxing.cz

Štítky box, mistr, ČR, velterová váha, Polakovič, Olomouc, Pavol Polakovič, boxer, olympijské hry, Česká televize

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Titul českého šampiona obhájil boxer Pavel Polakovič z Olomouce. Začínal již v šesti letech  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.