Počasí dnes8 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Blíží se LÁZNĚ BOHDANEČ OPEN. Golfový turnaj si zahrají profesionálové i amatéři

V druhé polovině června se na green Golf Resortu Lázně Bohdaneč postaví profesionálové i amatéři. To v rámci tradičního turnaje LÁZNĚ BOHDANEČ OPEN pořádaný golfovým profesionálem a koučem Robertem Schovánkem. Turnaj se koná pravidelně od roku 2012. Letos se mohou účastníci těšit na dvoudenní program.

Turnaj se koná 23. a 24. června. V prvním dnu se na hřišti vystřídají profesionálové i amatéři. V rámci dne se bude hrát o golfový zájezd pro dvě osoby do Turecka, vystoupí Eterea Trio a také Ready Kirken. V sobotu jsou na programu hry, ve kterých své síly spojí amatéři i profesionálové. Během celého turnaje si ti nejlepší rozdělí prize money v hodnotě 160 tisíc korun.  

“Druhý den turnaje se hraje takzvaný cannon start. Všichni budou startovat z nějaké dané jamky. To znamená, že je v týmu jeden profesionál a tři amatéři. Je to takový živý organismus, kdy všichni hráči odehrají všech osmnáct jamek. Přičemž všichni odstartují najednou. Proti sobě ale nehrají lidi v týmu, naopak. Je to tým, proti týmu,” uvedl pro Hradeckou Drbnu pořadatel Robert Schovánek.  

Do turnaje se mohou skrze webové stránky lbopen.cz přihlásit amatéři i profesionálové.  

Tradice turnaje od roku 2012 

LÁZNĚ BOHDANEČ OPEN je tradiční turnaj pořádaný golfovým profesionálem Robertem Schovánkem už od roku 2012. Několik prvních ročníků se konalo v říjnu na konci golfové sezony. Turnaj se od té doby stal oblíbenou událostí pro profesionály i nadšené amatérské golfisty.  

Turnaj se postupem času přesunul z podzimního termínu na jaro. „Červen nám zaručuje mnohem lepší počasí a možnost užít si večerní venkovní posezení a zábavu v útulném golfovém resortu v Lázních Bohdaneč,“ uvádí Schovánek. 

V průběhu let turnaj změnil jméno podle hlavního partnera, který se na několik sezon do turnaje zapojil. Nyní dál pokračujeme v tradici pod původním názvem LÁZNĚ BOHDANEČ OPEN. Turnaj se zařadil i mezi šest hlavních turnajů české PGA (Professional Golfers Association). 

Golf Resort Lázně Bohdaneč nabízí zázemí pro profesionály i chvilkové nadšence. V areálu jsou k dispozici odpalovací plochy, cvičné plochy, hřiště, ubytování, infrasauna, šatny i restaurace a bar. Zároveň je možné půjčit si vybavení a hru si vyzkoušet. 

Do klubovny můžete ale zavítat i pokud se golfu nevěnujete. Kávu a další drobné občerstvení si zde můžete v příjemné atmosféře vychutnat například během procházky kolem okolních rybníků. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto GCPA

Štítky LÁZNĚ BOHDANEČ OPEN, golf, LBOPEN, sport, turnaj, profesionál, amatér, Robert Schovánek, registrace, program, Eterea Trio, Ready Kirken

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Blíží se LÁZNĚ BOHDANEČ OPEN. Golfový turnaj si zahrají profesionálové i amatéři  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.