Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Prostějovská gymnastka Ponížilová přepsala historii. Na univerziádě v Číně získal bronz v přeskoku

Obrovského úspěchu dosáhla na univerziádě v Čínském Chengdu sportovní gymnastka Dominika Ponížilová z TJ Prostějov. Ve finále v přeskoku vybojovala bronzovou medaili. V historii české a československé gymnastiky získala jedinou medaili před čtyřiceti lety akorát Jana Gajdošová za druhé místo na bradlech.

Studentka Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně Dominika Ponížilová z TJ Prostějov vybojovala třetí místo, před ni se dostaly pouze dvě Japonky, první Miyataová a druhá Sakaguchiová, které měly obtížnější skoky a soupeřily víceméně mezi sebou. Boj o třetí místo byl naopak vyrovnaný a napínavý až do samotného konce.

"Nemám slov, jsem úplně nadšená, je to super výsledek. Věděla jsem, že musím skočit skoky co nejčistěji a bylo to hlavně o doskoku, soustředila jsem se na to a vyšlo to. Jsem ráda, že jsem mohla reprezentovat Českou republiku, TJ Prostějov a univerzitu Tomáše Bati na tak prestižní akci," zhodnotila prostějovská gymnastka ještě plná emocí svůj bronzový výkon bezprostředně po finálovém závodě.

Aleš Valenta ze Šumperska dnes slaví padesátiny. Díky olympijskému zlatu získal sportovní nesmrtelnost

Legenda akrobatického lyžování, Aleš Valenta ze Šumperka, dnes slaví padesátiny. Na olympijských hrách v Salt Lake City vytáhl trojné salto s pěti vruty a byla z toho zlatá medaile. Valenta se přes noc stal celebritou.

V celé historii české a československé gymnastiky získala jedinou medaili před čtyřiceti lety akorát Jana Gajdošová za druhé místo na bradlech. Dominika tak přepsala českou gymnastickou historii medailových úspěchů na univerzitních hrách.

Ponížilová na univerziádě získala také pěkné sedmé místo ve víceboji, kde dokončila velmi slušné sestavy na všech nářadích, jako jsou přeskok, bradla, kladina a prostná, a vylepšila si tak své skóre z kvalifikace, odkud postupovala z redukovaného jedenáctého místa.

Gymnastka přitom odlétala do Číny v nelehké osobní situaci, týden před odletem si zranila při tréninku kotník a k tomu se ještě přidala smutná rodinná událost.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto TJ Prostějov

Štítky historie, úspěch, přeskok, gymnastka, univerziáda, Čína, Prostějov, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Zlín, Česko, bronzová medaile

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prostějovská gymnastka Ponížilová přepsala historii. Na univerziádě v Číně získal bronz v přeskoku  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.