Počasí dnes23 °C, zítra23 °C
Pátek 2. srpna 2024  |  Svátek má Gustav
Bez reklam

Olomoucký Jakub Jurka vybojoval rozhodující body. Kordisté mají z olympiády v Paříži senzačně bronz

Kordisté získali na olympijských hrách v Paříži senzačně bronz v týmové soutěži po výhře nad Francií. Rozhodující body vybojoval na konci souboje olomoucký šermíř Jakub Jurka.

Jakub Jurka exceloval již v předchozích soubojích, rozhodující body získal i v utkání s Francií o třetí místo. Kordisté Jurka, Martin Rubeš, Jiří Beran a Michal Čupr tak na olympijských hrách získali senzačně bronz v týmové soutěži.

Jurka je členem klubu Dukla Olomouc a pochází ze šermířské rodiny Jurků, jeho dědeček byl rovněž olympionik.

Jurka byl na olympiádě podruhé. "Před pár lety jsem nemohl uvěřit, že jsem se dostal do Tokia, a teď mě čeká druhá šance v Paříži. Je to jako splněný sen," napsal před pár dny na sociální sítě. Jurka zvítězil mezi kordisty na letošním mistrovství ČR. 

Do Paříže na olympijské hry jede pět sportovců z olomoucké univerzity. Judistka, šermíř, lukostřelec a veslaři

Na letních olympijských v Paříži, které začínají tento týden, bude Českou republiku reprezentovat také pět sportovců spojených s Univerzitou Palackého v Olomouci. Her se zúčastní judistka Renata Zachová, šermíř Jakub Jurka, lukostřelec Adam Li a...

Kordisté porazili světové jedničky Francouze 43:41. Hrdinou duelu byl stejně jako ve čtvrtfinále proti druhému týmu světa Itálii Jurka, který v závěrečném souboji na planši v zaplněném Grand Palais otočil skóre proti domácí hvězdě Yannicku Borelovi.

Český tým v Paříži podlehl jen obhájcům prvenství Japoncům, kteří zvítězili v semifinále 45:37. Dvaačtyřicetiletý Beran se ziskem olympijské medaile rozloučil s kariérou. Nejstarší člen české výpravy v Paříži přidal bronz k třetím místům z individuální i týmové soutěže na mistrovství Evropy.

Kordisté ziskem bronzu vyrovnali olympijské maximum českého šermu. Na hrách v roce 1908 získali individuální i týmový bronz šavlisté. Před třemi lety na ně třetím místem v Tokiu navázal Alexander Choupenitch ve fleretu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto poskytla Dukla Olomouc

Štítky Jakub Jurka, šerm, kord, bronz, olympijské hry, Paříž, bronzová medaile, Francie, Jiří Beran, sportovní soutěž, Tokio

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kordisté mají z olympijských her v Paříži senzačně bronz. Rozhodující body vybojoval olomoucký Jakub Jurka  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.