Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Mora porazila Spartu 3:2. Jsou to nadstandardní body, zní z kabiny

Prohru v Karlových Varech chtěli po dvou dnech odčinit Hanáci, kteří na svém ledě přivítali těžkého soupeře v podobě pražské Sparty. Hlavně díky velkému nasazení a zřejmě dosavadnímu nejlepšímu výkonu sezóny dokázala Mora vybojovat velecenné tři body.

Olomouc na Sparťany od úvodu zápasu vlétla, dobře bruslila, a tím si vytvářela nadějné příležitosti. Jednu takovou využila předsezónní posila z Vítkovic Petr Strapáč, který proměnil přesilovou hru pěknou střelou do šibenice. Ještě do konce první třetiny ale bylo srovnáno, protože Kudrna obkroužil Konrádovu branku a našel volné místo u tyče, kam zasunul puk.

Po polovině zápasu vrátil Moře vedení David Ostřížek, který se dostal k odraženému puku a zamířil přesně od místa, kam brankář Novotný nemohl dosáhnout. „Věděl jsem, že Miroslav Holec bude střílet, tak jsem zkusil počkat, jestli jejich bek neodpálí puk pryč a trefil mě přímo do kalhot. Pak už jsem nic nevymýšlel, zkusil jsem vystřelit a spadlo to tam,“ řekla ke své premiérové trefě v sezóně další letní posila.

Ve třetí třetině dokázali Hanáci přidat třetí branku. Konkrétně to byl Jan Knotek, který předvedl skvělý důraz v brankovišti, a poslal Moru do dvougólového trháku. Už se zdálo, že konec bude pro domácí celkem poklidný, nicméně o dramatický závěr se postaral snižujícím gólem kapitán Sparty Vrána. Další gól už ale v Plechárně nepadl a tři body tak brala Olomouc. Branislav Konrád už si pak tradičně podmanil velmi slušně zaplněný zimní stadion.

„Dnes jsou to nadstandardní body. My jsme zápas odbojovali a zasloužili jsme si vyhrát,“ hodnotil vítězství David Ostřížek, který se před sezónou vrátil do Olomouce po třech letech. Oproti předchozím zápasům vyzařovalo z olomouckých velké nasazení. „Před utkáním jsme si řekli, že hrajeme před domácím publikem a musíme po nich jít naprosto naplno. Myslím, že jsme to splnili a byli jsme za to odměněni,“ přemítal pětadvacetiletý útočník.

Poprvé v sezóně dala Mora více jak dva góly. „Ještě ale na té produktivitě musím zapracovat, protože šancí máme každý zápas dost. Dávat jeden a půl gólu na zápas je málo a těžko se s tím vyhrává,“ uzavřel Ostřížek.

Čtěte více:

Autoři | Foto Jan Kvapil

Štítky Mora, AC Sparta Praha, SK Sigma Olomouc, HC Energie Karlovy Vary, David Ostřížek, Branislav Konrád, MFK Vítkovice, Petr Strapáč, Miroslav Holec, SK Dynamo České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mora porazila Spartu 3:2. Jsou to nadstandardní body, zní z kabiny  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.