Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

SPORT V OLOMOUCI: Po zimní pauze opět fotbal na Andrově stadionu, v Plechárně play-out

Jako minulý týden jsme i tento pro vás připravili souhrn sportovních událostí týkajících se olomouckých týmů. Olomoucké volejbalistky mají protentokrát volno, nicméně i tak si určitě vyberete. Můžete podpořit například hokejisty Olomouce, házenkářky Zory a hlavně fotbalovou Sigmu. Ta se jako lídr druhé ligy po více než třech měsících opět představí na domácím hřišti.

Úterý 7.3.

HC Olomouc – HC Energie Karlovy Vary = 18:00 (Zimní stadion Olomouc)

Byl to boj do posledního kola, ale do play-out bohužel museli i Kohouti. Z pohledu Mory je ale naštěstí vše vyřešeno, neboť poslední dva týmy, Pardubice a Karlovy Vary, ji už nemohou ohrozit. Nyní je tak je tak čas vyzkoušet různé varianty v sestavě a pošetřit některé hráče, kteří základní část dohrávali se sebezapřením. První ze šesti zápasů play-out odehrají proti karlovarské Energii, kterou ze čtyř utkání letos třikrát porazili.

Pátek 10.3.

DHK Zora Olomouc – HK Slovan Duslo Šaľa = 17:30 (hala DHK Zora Olomouc)

Mistryně České republiky z let 2003, 2004 a 2008 mají sice na špičku velkou ztrátu, nicméně samy se drží v lepším středu tabulky Interligy. V rámci 21. kola vyzvou slovenský celek Šala, který se nachází na třetí pozici. Podzimní duel ovládly hráčky ze Slovenska výsledkem 39:25.

Pátek 10.3.

HC Dynamo Pardubice - HC Olomouc = 18:00 (Tipsport aréna)

Druhý zápas play-out odehraje Mora v pardubické aréně. Domácí tým, který má obrovskou tradici, letos zažívá jednu velkou mizérii. I když má k dispozici celkem silný kádr, tak letošní čtrnácté - poslední místo je velikánským zklámáním, které nemá u města perníku v samostatné historii české extraligy obdoby.

Sobota 11.3. a neděle 12.3.

Panthers Praha - FBS Olomouc = specifikován zatím jen nedělní zápas - 15:00 (STODOLA Aréna Střešovice)

Olomouckým florbalistkám sezóna nevyšla a skončily na předposlední příčce. Teď je čeká play-down neboli zápasy, které rozhodnou o setrvání v extralize či sestupu. Jejich soupeřem budou hráčky z týmu Panthers Praha, které se v základní části umístili na desátém místě o bod před Olomoučankami. První dva zápasy odehrají Hanačky v Praze a o týden později se série přemístí do olomoucké Čajkarény. 

Neděle 12.3.

SK Sigma Olomouc – FC Sellier & Bellot Vlašim = 14:00 (Andrův stadion Olomouc)

Druhý zápas na jaře, první doma. Sigma přivítá na svém trávníku Vlašim, proti které na podzim odstartovala velmi solidní šňůru devíti vítězných zápasů v řadě. Vedoucí tým ligy ale rozhodně nečeká lehký zápas, neboť se Vlašim v posledním kole posunula na čtvrtou příčku. Avšak olomoučtí fotbalisté budou zase posilněni výhrou 3:0 v Pardubicích. Upevní si Sigma vedoucí pozici a vylepší Jakub Plšek svůj patnáctigólový střelecký účet?

Neděle 12.3.

HC PSG Zlín – HC Olomouc = 15:30 (Stadion Luďka Čajky)

Právě Ševci ze Zlína byli součástí trojlístku, který bojoval o předkolo play-off. O postup do čtvrtfinále se nakonec poperou hokejisté Plzně, a na Zlín s Morou tak zbylo jen play-out. Poslední vzájemný zápas byl v jasné režii Hanáků, když na domácím ledě nedali Zlínu šanci a zvítězili 3:0.

Čtěte více:

Autoři | Foto Jakub Wittka, Kateřina Švandová, David Superata, facebook FK Pardubice

Štítky SK Sigma Olomouc, fotbal, HC Olomouc, FC Fastav Zlín, Mora, HC Energie Karlovy Vary, FK Pardubice, FbC Panthers, FC Viktoria Plzeň, Vlašim

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SPORT V OLOMOUCI: Po zimní pauze opět fotbal na Andrově stadionu, v Plechárně play-out  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.