Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Červená karta pro trenéra nasměrovala volejbalistky k bronzu

Téměř filmové parametry měla zápletka rozhodujícího utkání volejbalistek Olomouce a Brna o bronzovou extraligovou medaili. Ani jeden set v téměř dvouhodinové bitvě neskončil větším než dvoubodovým rozdílem. Nervy drásající koncovky zvládly o kousek lépe vysokoškolačky. Dokonce je nepoložila ani složitá situace ve zkrácené hře, kdy kouč Jiří Teplý uviděl červenou kartu a jeho tým rázem prohrával 9:11.

Volejbalistky zabojovaly, vyhrály 15:13 a celé utkání 3:2 na sety. „Byl to zvláštní okamžik. Celá situace nás nakopla. Holky cítily křivdu a byl to rozhodující moment v tie-breaku, tam jsme se opravdu začali rvát a byli jsme schopni tu křivdu napravit,“ prohlásil trenér Teplý.

Univerzita v utkání dvakrát prohrávala. V první sadě za stavu 23:23 poslaly domácí hráčky míč dvakrát do autu a Brno vedlo. Změna stran přinesla vysokoškolačkám štěstí. Vyrovnaly, když od stavu 22:24 složily čtyři míče v řadě. Třetí sada byla velkým maratonem. Hostující hráčky ukončily sadu až za stavu 32:30. Porážku družstvo Olomouce odvrátilo ve čtvrtém dějství a ve svůj prospěch získaly i pátou sadu.

„Rozhodla naše vůle. Když jsme hráli odvážně, tak jsme předváděli výborný volejbal, ale měli jsme tam výkyvy. Některé míče jsme hráli opatrněji a to na Brno nestačilo. Soupeř hrál výborným způsobem v obraně a měl vynikající servis. Proti takovému protivníkovi se musí hrát na hranici možností a v okamžicích, kdy jsme to dokázali, to byl výborný volejbal, který přivádí diváky do hlediště,“ komentoval zápas Teplý. (kp)

Štítky volejbalista, Volejbal Brno, Jiří Teplý, Olomouc, červená karta, trenér

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Červená karta pro trenéra nasměrovala volejbalistky k bronzu  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.