Počasí dnes24 °C, zítra30 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

První domácí zápas Ligy národů odehraje Česká fotbalová reprezentace v Olomouci proti Skotsku

Česká fotbalová reprezentace vstoupí do druhého ročníku Ligy národů 4. září proti Slovensku v Bratislavě a první domácí utkání ji čeká 7. září v Olomouci se Skotskem. O upřesnění dějišť dnes informovalo vedení národního týmu.

Zatím však není jasné, jestli na Andrův stadion budou moci fanoušci. Fotbalová asociace ČR v tiskové zprávě uvedla, že v tomto směru čeká na pokyny Evropské fotbalové unie.

Reprezentace se v Olomouci naposledy představila loni v červnu, kdy tam porazila 3:0 Černou Horu a přiblížila se postupu na mistrovství Evropy. „Věřím, že výsledkově uspějeme v Olomouci i tentokrát. Navíc se nám to hodí kvůli cestování z Bratislavy, které tak bude jednodušší,“ uvedl v tiskové zprávě reprezentační manažer Libor Sionko.

Národní tým má první letošní sraz 31. srpna v Praze. Do nového ročníku Ligy národů vstoupí 4. září na Slovensku, se kterým se utkal i ve skupině v premiérové sezoně a vyhrál oba vzájemné zápasy. Proti Skotsku se v Olomouci představí o tři dny později.

Posledním soupeřem výběru trenéra Jaroslava Šilhavého ve skupině je Izrael, kde se Češi představí 11. října. Ve Skotsku poté nastoupí 14. října a v listopadu skupinu zakončí dvojicí domácích zápasů s Izraelem a Slovenskem.

Reprezentaci čekají na podzim také dva přípravné zápasy: 7. října na Kypru a 11. listopadu v Lipsku proti Německu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Petr Tibitanzl

Štítky fotbal, reprezentace, olomouc, Skotsko, česko, domácí, zápas, SK Sigma Olomouc, Liga národů UEFA, Slovensko, Bratislava, UEFA, Fotbalová asociace České republiky, Izrael

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První domácí zápas Ligy národů odehraje Česká fotbalová reprezentace v Olomouci proti Skotsku  |  Fotbal  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.