Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Modrá, bílá, červená. Sigma představila fanouškům nové dresy a herní vizi

Do nové sezony v nových dresech. Sigma Olomouc ukázala na akci pro fanoušky tři sady dresů, které má připraveny pro domácí i venkovní zápasy první ligy. Hned úvodní utkání fotbalového roku zavede olomoucký klub k náročnému souboji se Spartou Praha.

V zábavním areálu FunPark Šantovka se fotbalisté včetně posil týmu seřadili stejně jako na klubovém plakátu, po focení pro novináře i fanoušky přišly na řadu otázky na veřejné tiskové konferenci.

S vyhlašováním cílů pro nadcházející sezonu Fortuna ligy byli zástupci největší klubu v kraji obezřetní. „Máme za sebou čtyři týdny společné práce a je nesmysl vyhlašovat nějakou příčku, kterou bychom chtěli obsadit. Jako každé mužstvo se chceme pohybovat co nejvýše. Hlavní cíl je pro nás nastavit proces práce s týmem a kvalitního tréninku,“ prohlásil trenér Václav Jílek a doplnil: „Chceme hrát aktivně a dynamicky, to je hlavní cíl. Tímto herním stylem budeme sbírat body a budeme se pohybovat tam, kde Sigma patří,“ věří kouč, který nahradil po sezoně trenéra Radoslava Látala.

Změny se dotkly také hráčského kádru. Ofenzivu hanáckého klubu doplnili útočníci David Vaněček a Antonín Růsek, o kterého byl na trhu zájem z více stran. Dalšími posilami mají být záložník Jan Sedlák a brankář Jan Stejskal. Ten dorazil do Olomouce na hostování výměnou za gólmanskou jedničku Aleše Mandouse, kterého získala na přestup Slavia Praha. „Se složením kádru jsme z velké části spokojení, ale může se stát ještě cokoliv, než skončí přestupní termín,“ nechal hodnocení soupisky otevřené sportovní manažer Ladislav Minář.

Podle Mináře už jsou uzavřená jednání kolem Václava Jemelky. Šestadvacetiletý odchovanec Sigmy se vrátil z hostování v belgické Lovani, klub na něj neuplatnil opci. V defenzivě by tak mohl spolupracovat i s kapitánem týmu Romanem Hubníkem, který v první lize načne devatenáctou sezonu. „Někteří kluci z týmu ještě nebyli na světě, když jsem začínal v lize. Věk je jenom číslo, druhá věc je aktuální forma. Zdravotně se cítím dobře. Věřím, že trenérovy pokyny budeme plnit a budeme aktivní po celém hřišti a přinese nám to úspěch,“ zmínil nejzkušenější člen kádru.

V sobotu Sigma nastoupí na Letné proti Spartě, kde Václav Jílek působil jako hlavní trenér do loňského února. „Připadá mi, že už to bylo relativně dávno. Ale výhoda už v tom asi nebude, jejich mužstvo už je poměrně jiné, než když jsem tam působil. Svým způsobem to bude trochu pikantní souboj. Ale já se soustředím na to, abychom podali kvalitní týmový výkon a zahájili soutěž tak, abychom se z toho byli schopní odrazit do sezony,“ prohlásil kouč, pod jehož vedením se Sigma v sezoně 2017/2018 umístila na 4. příčce ligy a slibně se poté prezentovala v předkolech Evropské ligy.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SK Sigma Olomouc

Štítky Sport, fotbal, Sigma, Sigma Olomouc, první liga, Fortuna liga, SK Sigma Olomouc, AC Sparta Praha, trenér, Václav Jílek, 1. česká fotbalová liga, Ladislav Minář, Evropská liga UEFA, SK Slavia Praha, Radoslav Látal, Roman Hubník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Modrá, bílá, červená. Sigma představila fanouškům nové dresy a herní vizi  |  Fotbal  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.