Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Fotbalisté Olomouce porazili Pardubice 3:2 a získali první body v sezoně

Fotbalisté Olomouce ve druhém kole první ligy doma porazili Pardubice 3:2 a poprvé v nové sezoně bodovali. Hanáky brzy poslal do vedení Michal Vepřek, po vyrovnání Martina Tomla vrátil Sigmě těsně před pauzou vedení Pavel Zifčák. Ve druhém poločase nejprve zvýšil Martin Hála a poslední slovo měl hostující Tomáš Solil. Všechny tři olomoucké branky připravil Juraj Chvátal. Svěřenci trenéra Václava Jílka na svém stadionu zvítězili poprvé po sedmi ligových zápasech.

Olomoučtí, kteří v prvním kole prohráli 2:3 na Spartě, začali aktivněji a v osmé minutě otevřeli skóre. Chvátal z rohového kopu našel v šestnáctce volného Vepřeka, který z dobré pozice nezaváhal.

Domácí brankář Macík v 19. minutě po Černého hlavičce vytáhnul míč nad břevno, ale Pardubičtí hned z následného rohu vyrovnali. Míč po Čelůstkově centru Čihák prodloužil na zadní tyč, kde ho Toml zblízka usměrnil do branky.

I třetí gól v prvním poločase padl po rohovém kopu. Ve 45. minutě Chvátal našel Zifčáka a ten hlavou překonal vyběhnutého gólmana Letáčka. Jeho branku ještě před přestávkou minul Růsek.

Po změně stran nejprve Letáček vyrazil Zifčákovu střelu, ale v 52. minutě už Sigma vedla 3:1. Chvátal výtečným pasem za obranu vyslal do úniku Hálu, který se trefil mezi Letáčkovy nohy.

Pardubičtí to však nevzdali. Po hodině hry ještě Beran ve skluzu trefil tyčku, ale v 77. minutě Solil snížil povedenou technickou ranou. Víc už ale hosté nezvládli a ve třetím prvoligovém utkání s Olomoucí poprvé prohráli. Po úvodní remíze 2:2 s Karvinou mají Východočeši na kontě bod.

SK Sigma Olomouc – FK Pardubice 3:2 (2:1)

Branky: 8. Vepřek, 45. Zifčák, 52. Hála – 20. Toml, 77. Solil.

Rozhodčí: Tomáš Klíma – Petr Antoníček, Radim Dresler. ŽK: Beran, Cadu.

Sigma Olomouc: Macík – Chvátal, Hubník, Beneš, Vepřek (83. Zmrzlý) – Breite, Sedlák – Zifčák (69. Matoušek), Daněk (46. Vaněček), Hála (23. Zahradníček) – Růsek (75. Poulolo). Trenér: Václav Jílek.

Pardubice: Letáček – Cadu, Čihák, Toml, Čelůstka – Jeřábek (70. Šimek) – Tischler (87. Lupač), Beran, Solil, Kostka (62. Huf) – Černý (69. Dufek). Trenér Jiří Krejčí.

Diváci: 2465.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FK Pardubice

Štítky Sport, fotbal, první, 2. kolo, Olomouc, Pardubice, HC Dynamo Pardubice, HC Olomouc, SK Sigma Olomouc, Tomáš Solil, Michal Vepřek, Martin Hála, Pavel Zifčák, Juraj Chvátal, Václav Jílek, fotbalista

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Olomouce porazili Pardubice 3:2 a získali první body v sezoně  |  Fotbal  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.