Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Repre debut z říše snů. Sigmák Chytil stihl hattrick za třiadvacet minut

Na maximum potěšil příznivce fotbalu v Olomouci forvard Sigmy Mojmír Chytil, který měl poprvé šanci zahrát si v dresu s lvíčkem na prsou. Premiéra za národní tým vyšla na Andrově stadionu útočníkovi z Hané neskutečně, proti houževnatému outsiderovi z Faerských ostrovů dal během deseti minut tři góly.

Svůj střelecký instinkt ukázal při prvním startu za reprezentaci „Mojma“ už ve 13. minutě, když špičkou umístil balon kolem gólmana Nielsena. Na strážce soupeřovy branky si rodák ze Skalky u Prostějova přišel podruhé hned o šest minut později, kdy z otočky zužitkoval přihrávku Tomáše Součka.

Ve 23. minutě pak nekompromisně poslal míč hlavou k tyči Nielsenovy branky a euforie vrcholila. Odchovanec Sigmy při svém prvním startu podle komentátora Pavla Čapka překonal v historických zápisech nejúspěšnější reprezentační dvougólové debutanty Martina Lukeše i Františka Karkó. „Mojmír Chytil přepsal všechny rekordy a přidal třetí gól, který také stál za to,“ podotkl Čapek.

„Mojmír ukázal své silné zbraně. Ve skluzu při prvním gólu střelu nádherně umístil. Je to první zápas snů,“ chválil v poločasovém studiu České televize legendární obránce Sigmy i reprezentace Tomáš Ujfaluši. Druhý Chytilův gól pak analyzoval v elektronické tužce bývalý útočník a expert ČT Luděk Zelenka.

Půlmiliardová přestavba s rezervami. Značení na Zikově je pro cyklisty nebezpečné, míní koordinátor BESIPu

Nepříjemné rezervy vidí v nové podobě Zikovy ulice v Olomouci krajský koordinátor BESIPu Miroslav Charouz. Lokalita sídliště se proměnila kvůli prodloužení tramvajové trati a během takřka dvouleté stavby vznikly i nové křižovatky, silnice,...

 

První reprezentační mise třiadvacetiletého forvarda, který své první fotbalové krůčky zažíval v Klenovicích na Hané, skončila střídáním v 64. minutě. „Ještě jednou gratulace Mojmírovi a budeme se zájmem sledovat, kam budou směřovat jeho další kroky v kariéře,“ řekl komentátor Jaromír Bosák.

Po prvním poločase svítilo v rozích Androva stadionu skóre 4:0, společně s Chytilem se do střeleckých statistik zapsal také Václav Černý. Prvních pětačtyřicet minut v kariéře odehrál v reprezentaci také další odchovanec Sigmy, ostřílený křídelník Jan Navrátil. Jeho úvodní přísun minut odehraných za nároďák skončil o přestávce, kdy Navrátila nahradil další hráč Sigmy - obránce Ondřej Zmrzlý. V 77. minutě vyběhl na hřiště i čtvrtý nominovaný zástupce domácí Sigmy, útočník Antonín Růsek.

Po závěrečném hvizdu nakonec 10762 fanoušků na Andrově stadionu aplaudovalo českému týmu po výhře 5:0, konečnou podobu dal výsledku v 76. minutě Patrizio Stronati.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SK Sigma Olomouc

Štítky Sport, fotbal, reprezentace, Sigma, Sigma Olomouc, Mojmír Chytil, Chytil, Olomouc, SK Sigma Olomouc, Faerské ostrovy, Haná, Pavel Čapek, Česká televize, Jan Navrátil, 1. SK Prostějov, Tomáš Souček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Repre debut z říše snů. Sigmák Chytil stihl hattrick za třiadvacet minut  |  Fotbal  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.