Počasí dnes22 °C, zítra26 °C
Neděle 16. června 2024  |  Svátek má Zbyněk
Bez reklam

Fotbalová Sigma potvrdila konec trenéra Saňáka. Zklamání a smutek převažují, zhodnotil sezonu

Lavičku prvoligového týmu SK Sigma Olomouc opustil po sezoně trenér Jiří Saňák, který mužstvo dočasně vedl po odvolání kouče Václava Jílka. Hanákům se nevydařila druhá část ligového ročníku, v semifinále skupiny o Evropu pak nestačili na Hradec Králové.

A-tým Sigmy přezimoval na pátém místě tabulky, jarní část se mu ale nepovedla. Po úvodních čtyřech jarních kolech, v nichž nedokázali zvítězit, propustilo vedení klubu trenéra Václava Jílka. Jiří Saňák se na jeho místo posunul z pozice asistenta.

Olomouc po 30 kolech základní části obsadila osmou příčku a dostala se do prostřední nadstavbové skupiny. Cíl v podobě postupu do evropských pohárů ale mužstvo nenaplnilo, protože v semifinále prohrálo s Hradcem Králové oba zápasy 1:3. Celkem Hanáci zvítězili na jaře pouze ve dvou ze 14 ligových utkání.

„Z pohledu ambicí, vyhlášených cílů i z pohledu začátku soutěže, který nás všechny namlsal, to musíme brát jako zklamání. Myslím, že už konec podzimu nám ukázal, že uhrát cíle, které jsme před sebe postavili, bude těžké. Nakonec se to i potvrdilo. Uhrát šestku, případně se pokusit uhrát evropské poháry přes střední skupinu, se nám nepodařilo. Zklamání a smutek převažují," řekl pro klubový web Saňák.

Rekonstrukce stadionu v Prostějově za desítky milionů nevyhovuje fotbalovým předpisům. Vyřešíme to, zní z klubu

Rekonstrukce fotbalového stadionu v Prostějově za desítky milionů, na kterou přispěl kraj i zdejší radnice, má nečekaný problém. Parametry nevyhovují fotbalovým předpisům, za současné situace by se zde nemohla hrát ani druhá liga. Vedení klubu...

Příčiny neúspěchu spatřoval ve zhoršené obraně. „Dostávali jsme více branek než na podzim. Nedařilo se nám udržet dobře rozjeté zápasy, to se bavím hlavně o výkonu. Nebyli jsme konzistentní v celém zápase. Hodně s námi zamával třeba první inkasovaný gól. V konci sezony jsme měli i dost zraněných hráčů. Dostali šanci kluci z béčka, což je zcela v pořádku, ale na naplnění pohárových ambicí jsme potřebovali být kompletní," řekl šestačtyřicetiletý Saňák.

Ten získal v Olomouci první zkušenosti na pozici hlavního trenéra prvoligového týmu. „Myslím, že můžu odejít se vztyčenou hlavou. Mrzí nás, že se nepodařily sportovní cíle. Je to trochu smutné loučení, ale je třeba se zase posunout a jít dál. Závěrem bych chtěl poděkovat všem lidem v klubu, vedení, fanouškům a všem svým kolegům za úžasné zkušenosti. Všem přeji mnoho úspěchů," dodal Saňák, který dříve s Jílkem působil v pražské Spartě.

Nyní by podle Deníku Sport mohl převzít Pardubice, na jejichž lavičce po sezoně skončí Radoslav Kováč. Východočeský klub zatím informaci nepotvrdil. Vedení olomouckého celku mezitím bude pracovat na dohodě s novým trenérem, podle Deníku Sport proběhla jednání s trenérem Martinem Hyským. Další často skloňovanou možností je i přesun kouče Tomáše Janotky od druholigového B-týmu Sigmy, který zažívá na rozdíl od áčka se svým mužstvem mimořádně úspěšné jaro a v posledním kole bude rezervní celek Hanáků útočit dokonce na první příčku Fortuna národní ligy.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SK Sigma Olomouc

Štítky Sport, fotbal, Sigma, Sigma Olomouc, první liga, Fortuna liga, trenér, Jiří Saňák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalová Sigma potvrdila konec trenéra Saňáka. Zklamání a smutek převažují, zhodnotil sezonu  |  Fotbal  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.