Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Fotbalová Sigma oznámila jméno nového trenéra. Z B-týmu se do ligy přesouvá Tomáš Janotka

Olomoucký fotbalový klub se dohodl na obsazení uvolněného postu trenéra prvoligového A-mužstva, z lavičky bude tým řídit v příští sezoně Tomáš Janotka. Někdejší úspěšný prvoligový obránce a vystudovaný pedagog zažil výjimečně vydařený půlrok jako kouč olomouckého rezervního týmu ve druhé lize, nyní dostane příležitost prokázat své kvality v nejvyšší české soutěži.

Souboj cyklistické elity na silnicích v Olomouckém kraji: Czech Tour hlásí účast Vlčí smečky

Závěr července nabídne fanouškům cyklistiky v Olomouckém kraji speciální příležitost sledovat zblízka hned osm týmů z kategorie World Tour, které mezi sebou soupeří i na těch největších světových akcích jako Tour de France či Giro d’Italia....

A-tým SK Sigma Olomouc neprožil ve Fortuna lize úspěšnou polovinu uplynulé sezony, v úvodní fázi jara skončil trenér Václav Jílek a mužstvo převzal jeho asistent Jiří Saňák. Výsledková bilance Hanáků se příliš nezlepšila, kouč Saňák pro další etapu své kariéry zvolil angažmá v prvoligových Pardubicích.

Při výběru možných variant nového trenéra pro ligové áčko sáhlo vedení Sigmy Olomouc do vlastních zdrojů, v průběhu jarní fáze druholigového ročníku zářil jako lodivod rezervního mužstva kouč Tomáš Janotka. Toho Ligová fotbalová asociace ocenila také jako trenéra sezony Fortuna národní ligy.

Je Tomáš Janotka dobrou volbou pro pozici trenéra A-týmu SK Sigma Olomouc?

Celkem hlasovalo0 čtenářů

„Tomáš Janotka prokázal své kvality u B-týmu v uplynulé sezoně. Pro Sigmu byla vždy důležitá práce s vlastními mladými hráči, stejně tak zde vyrůstali kvalitní trenéři a Tomáš ukazuje, že může být dalším v řadě. I když má s mužským fotbalem v roli trenéra krátkou zkušenost, tak z doby, kdy byl hráčem, dobře zná, co obnáší první liga. Navíc věříme, že může významně pomoct se začleňováním mladých hráčů, které vedl poslední rok v béčku,“ komentoval na webu Sigmy sportovní manažer klubu Ladislav Minář.

S Janotkou klubu uzavřel smlouvu na neurčito, podoba realizačního týmu by se měla podle mluvčího Sigmy Jiřího Fišary vyjasnit v průběhu následujících dnů. „Je to pro mě velká výzva a příležitost. Nerozmýšlel jsem se dlouho. Ani jsem o tom nesnil,“ prozradil nový trenér Sigmy, který v roce 2012 jako hráč s klubem slavil vítězství Českém poháru. „Půjdu do toho po hlavě a naplno. Totéž budu chtít i od hráčů. Jsem emotivní člověk a nerad prohrávám. Pokusím se to přenést i na hráče, abychom vždycky byli odhodlaní, bojovní, nechali jsme na hřišti všechno a nikdo nám nemohl v tomto směru nic vyčíst,“ dodal Tomáš Janotka, který se svým mužstvem přípravu na nový ročník první ligy zahájí 17. června.

Ohodnoť článek

Foto SK Sigma Olomouc

Štítky Sport, fotbal, Sigma, Sigma Olomouc, první liga, Fortuna liga, trenér, Tomáš Janotka, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalová Sigma oznámila jméno nového trenéra. Z B-týmu se do ligy přesouvá Tomáš Janotka  |  Fotbal  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.