Počasí dnes24 °C, zítra30 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

Opava může být prvním druholigovým týmem, který vyhraje pohár. Rozhodne se dnes v Olomouci

V samostatné historii zatím nikdy fotbalový pohár nevyhrál tým z nižší ligy. Zda se historie bude přepisovat se dozvíme po dnešním finálovém utkání mezi Opavou a Zlínem. Finále MOL Cupu startuje v 17:30 na Andrově stadionu.

Pro Slezany je finálová účast v poháru premiérou. O to víc by byla výhra pro svěřence Skuhravého nečekaným a příjemným zakončením jejich spanilé jízdy v poháru. "Uděláme všechno pro to, abychom kluky uklidnili. Ať si jdou zápas prožít a užít, aby ze sebe dokázali vydat to nejlepší. To je klíč. Pokud tohle nedokážeme a budeme mít strach nebo nějakou obavu, Zlín nás porazí. Ať v takto těžkém zápase postavím kohokoliv z mužstva, jsem přesvědčený, že to zvládne. Pohoda v týmu je fantastická, ať už zbytek sezony dopadne jakkoliv," řekl před utkáním trenér Opavy Roman Skuhravý. V MOL Cupu se Opavě podařilo vyřadit přední prvoligové týmy jako jsou Plzeň, Mladá Boleslav, dále taky Brno a Slovácko. V druhé nejvyšší lize má Opava ještě pořád šanci na postup do nejvyšší soutěže. Musí ale vyhrát oba zbývající zápasy a navíc druhý Baník by musel alespoň jednou remízovat.

Zlín po povedeném podzimu, kdy přezimoval na třetím místě a dělal si naděje na evropské poháry, na jaře získal pouze sedm bodů a v tomto ohledu je nejhorším mužstvem v druhé polovině ligy. Nyní už zlínským fotbalistům v ePojištění.cz lize už o nic nejde. Závěr sezóny tak mohou vylepšit výhrou v MOL Cupu. "Tímto zápasem můžeme sezonu trošku zachránit. A diváka nějakým způsobem přiklonit zpět, aby na podzim přišel a věřil mužstvu, že bude zase předvádět dobré výkony. Naši hráči se musí zamyslet nad svými výkony a vzpamatovat se. Jestli si někdo z nich myslí, že mávnutím kouzelného proutku začnou ve středu hrát, tak to není pravda," svěřil se zlínský trenér Bohumil Páník.

Finále Českého poháru se hraje v Olomouci teprve podruhé. V prvním finále se na Andrově stadionu mezi sebou utkaly týmy Baníku a Slovácka. Baník tehdy vyhrál 2:1. Letošní vyvrcholení poháru proběhne dnes od 17:30. Andrův stadion by měl být podle dostupných informací vyprodaný.

Čtěte více:

Autoři | Foto pexels.com

Štítky SFC Opava, SK Sigma Olomouc, historie, MOL Cup, FC Fastav Zlín, finále, Roman Skuhravý, 1. FC Slovácko, FC Baník Ostrava, FC Viktoria Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opava může být prvním druholigovým týmem, který vyhraje pohár. Rozhodne se dnes v Olomouci  |  Fotbal  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.