Počasí dnes26 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Mora hlásí čtyři nové posily

Novými posilami hokejistů Olomouce se stali útočníci Lukáš Kucsera z Vítkovic, který v uplynulé sezoně hostoval v Kometě Brno, Jan Bambula z Havířova, Tomáš Gřeš z Poruby a Jakub Navrátil z Přerova. Kádr sedmého týmu uplynulého ročníku, který předčasně ukončila pandemie koronaviru, naopak opustili obránce Jan Jaroměřský (Třinec) a ofenzivní hráči Zbyněk Irgl (Vítkovice), Pavel Musil (Plzeň), Marek Laš (Třebíč) a Slovák František Skladaný. Uvedl to oficiální web klubu.

Osmadvacetiletý Kucsera si v uplynulé sezoně v dresu brněnské Komety připsal ve 44 zápasech 14 bodů za sedm branek a stejný počet asistencí. Celkem má v extralize rodák z Opavy a odchovanec Vítkovic na kontě 348 duelů a 134 bodů za 63 gólů a 71 přihrávek.

O devět let mladší Bambula už v minulé sezoně sehrál za Olomouc pět utkání v extralize na střídavý start z Havířova a nebodoval. V první lize má na kontě už 111 utkání a 35 bodů (17+18).

Čtyřiadvacetiletý Gřeš zaznamenal v minulém ročníku v dresu Poruby v 53 duelech 37 bodů za 18 branek a 19 asistencí. V extralize sehrál v sezonách 2015/16 a 2016/17 celkem 12 utkání za Vítkovice a připsal si jednu přihrávku. V druhé nejvyšší soutěži hrál i za Prostějov a Havířov.

O čtyři roky mladší Navrátil si odbyl extraligový debut v uplynulé sezoně v dresu Zlína, když se 1. listopadu představil v duelu právě na ledě Olomouce a při výhře Beranů 5:3 nebodoval. V 56 utkáních za Přerov nasbíral 46 bodů za (16+30).

Autoři | Foto Michaela Valsová

Štítky Sport, hokej, extraliga, Olomouc, Kucsera, Bambula, Gřeš, Navrátil, Mora, HC Vítkovice Ridera, HC Olomouc, HC AZ Havířov 2010, HC Kometa Brno, HC RT Torax Poruba, HC Zubr Přerov, Jakub Navrátil, Lukáš Kucsera, Tomáš Gřeš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mora hlásí čtyři nové posily  |  Hokej  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.