Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Report: Tři body nad zlato, Mora podruhé porazila Zlín

Po třech domácích prohrách Kohouti zabrali a zvítězili nad Zlínem. Druhé moravské derby v řadě opět provázela strhující atmosféra.

V letošní sezóně může každý porazit každého, a proto je už druhé vybojované vítězství nad zlínskými Ševci o to cennější. Mora zápas zahájila ve velkém stylu, už ve 40 vteřině se strefil náš nejlepší střelec už devítigólový Marek Laš. Druhou branku přidal v šesté minutě navrátilec do sestavy Kohoutů Miroslav Holec a vypadalo to na bezstarostný průběh utkání. Jenže ještě v první třetině snížila, po zmatku v olomoucké obraně, zlínská posila z Havířova Jan Maruna.

Druhá třetina se Hanákům vůbec nepovedla, mohli sice po velkých šancích přidat další dvě branky, ale proti byl vynikající brankář Kašík. Skvělou kulisu zápasu udržovala i početná skupina fanoušků Zlína, kteří zabrali celou protilehlou tribunu k domácímu kotli. Kohoutům se nedařilo a výsledkem tak byly tři oslabení v řadě. Vyrovnání přišlo paradoxně ve hře pět na pět a postaral se o něj Čachotský.   

V poslední třetině se Hanáci vrátili ke skvělému výkonu ze začátku utkání  a přišla i sladká odměna v podání skvěle hrající čtvrté lajny, když na 3:2 zvýšil Jakub Herman. V závěru utkání ještě zaúřadovali rozhodčí, kteří sice zabránili vznikající bitce mezi domácím Staňkem a zlínským Kubišem, ale pouze Olomoučan dostal trest do konce zápasu. Závěr si už Mora zkušeně pohlídala a stadionem tak po dlouhé době zase mohlo zaznít vítězné „Kdo neskáče, není Hanák.“

Kohouty teď čekají dva venkovní zápasy, v pátek vyrazí do Pardubic a v neděli do Karlových Varů, doma se opět představí až v pátek 27. 11. proti Liberci.

Slovenský útočník Peter Zuzin se v olomouckém dresu už neobjeví, protože se s klubem dohodl na rozvázání smlouvy a dal přednost svému domovskému týmu ze Zvolena, který je současným lídrem slovenské ligy. Uspěchat trenéři nechtějí návrat zraněného Pavla Skrbka a dobrou zprávou je, že Roman Rác už začal trénovat, s jeho plným zatížením se ale počítá až na přelomu roku.

Po zápase jsme vyzpovídali střelce vítězné branky Jakuba Hermana

Dal jste rozhodující gól. Jak situace vznikla?
Čekali jsme na brejky a ujeli jsme jim do přečíslení dva na jednoho. Mira Holec si pěkně počkal a dal mi to přesně na hokejku. Já už do toho jen pak prásknul. Jsem rád, že to tam spadlo.

V závěru jste si výsledek už pohlídali...
Hlavně jsme to chtěli ubojovat, je jedno jestli vyhrajeme 3:2 nebo 4:0 protože důležité jsou tři body. Šli jsme do zápasu s tím, že po dvou prohrách v řadě to chceme obrátit na naši stranu.

Čtvrtá lajna opět táhla tým, tentokrát s novými křídly Mataiem a Holcem. Jak jste si na ně zvykl?
Jdeme zápas od zápasu a nemáme ve hře tolik prostoru. O to víc jsme rádi, že z těch šancí něco proměníme. Je to o to těžší, ale musíme bojovat a třeba se časem posuneme o lajnu výš.

Autoři

Štítky PSG Zlín, Mora, Miroslav Holec, Jakub Herman, HC AZ Havířov 2010, Marek Laš, Jan Maruna, HC Energie Karlovy Vary, Bílí Tygři Liberec, HC Dynamo Pardubice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Report: Tři body nad zlato, Mora podruhé porazila Zlín  |  Hokej  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.