Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Návrat do utkání ve velkém stylu! Mora porazila Pardubice 4:3

Ve 25. minutě svítilo na výsledkové tabuli skóre 0:3. Kotel domácích v tu chvíli skandoval „ještě to zkusíme“ a hráči Mory to také zkusili. A to velmi stylově, neboť dohnali třígólové manko, poslali zápas do prodloužení, které rozhodl krásnou střelou do šibenice Dávid Buc.

Pardubice se ujaly vedení po hrubé chybě Olomouce. Hanáci dohrávali přesilovku a nevšimli si z trestné lavice vyjíždějícího Tomáše Bokroše, který se zmocnil puku a tváří v tvář Konrádovi si dokázal poradit. Na 2:0 zvyšoval minutu a osm sekund před první sirénou Jakub Orsava, který využil zmatků v olomoucké obraně a trefil se do poodkryté branky.

Ani na začátku druhé třetiny nic nenasvědčovalo tomu, že by se Mora měla vrátit do utkání. Opět po chybě obrany Olomouce, která byla přiliš vytažená a nezajištěná, skóroval Petr Sýkora a bylo hodně zle. Hanáky, jako už poněkolikáté v sezóně, nakopla až takováto ztráta a uzamkli Pardubice v jejich obranném pásmu. I přes sérii šancí Maxwell v pardubické svatyni odolával. Na přesilovkovou teč Jana Knotka však už byl americký gólman krátký a Kohouti snížili na 1:3. O necelé dvě minuty později dostal do útočného pásma přihrávku Aleš Jergl a povedenou střelou nedal Maxwellovi šanci. Skóre 2:3 po druhé části bylo příslibem dobré podívané v poslední třetině.

Ve 39. minutě se olomoucká Plechárna dočkala toho, na co čekala. Zdánlivě ztracený puk vybojoval Matěj Pekr a naservíroval ho přesně do jízdy Janu Knotkovi, který přízemní střelou vstřelil svůj druhý gól v utkání a vyrovnal na 3:3. Následně mohli rozhodnout utkání jak domácí tak Východočeši, protože oba celky si připsaly velké šance. Ty však zůstaly neproměněnými, a tak zápas musel do prodloužení.

Cenné dva body v něm vystřelil po necelých třech minutách trefou do šibenice slovenský útočník Dávid Buc a stadion, který byl na nohou, následně mohl sledovat žonglérskou show Branislava Konráda se sněhovými koulemi.

Hokejisté Olomouce se po 34. kole Tipsport extraligy nachází na šestém místě a drží tak pozici, která zajišťuje přímý postup do play-off. 

Autoři | Foto Tomáš Macák

Štítky Mora, HC Dynamo Pardubice, Dávid Buc, HC Olomouc, Branislav Konrád, Jan Knotek, Jakub Orsava, Petr Sýkora, Extraliga ledního hokeje, Matěj Pekr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Návrat do utkání ve velkém stylu! Mora porazila Pardubice 4:3  |  Hokej  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.