Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Přerov plánuje rekonstrukci zázemí zimního stadionu za 24 milionů korun

Přerovská radnice plánuje rozsáhlou rekonstrukci zimního stadionu, cílit bude především na zázemí hokejistů. Investice si vyžádá 24 milionů korun, město bude na akci žádat dotace, sdělila mluvčí radnice Lenka Chalupová. Investice zahrnuje kompletní rekonstrukci šaten hokejistů a jejich zázemí včetně nových rozvodů vody, kanalizace, elektro a vzduchotechniky. Pokud plány města vyjdou, oprava by měla začít na jaře příštího roku.

Opravy by se měly dotknout také hotelu, který je součástí zimního stadionu a provozuje jej městská organizace. Projekt počítá s propojením některých prostor a se změnou vnitřních dispozic, které mají hokejistům poskytnout vyšší komfort. "Například v prvním podlaží se původní sauna promění v místnost, kterou bude využívat hokejový klub. O patro výš má být zázemí pro trenéry, jehož součástí bude kancelář, zasedací místnost, sklad. Počítá se rovněž se stavebními a dispozičními úpravami stávajících hygienických zařízení," uvedla náměstkyně primátora Hana Mazochová.

Město počítá s tím, že stavební práce budou zahájeny na začátku dubna příštího roku a dokončeny na konci července roku 2023. Rekonstrukce se bude odehrávat mimo hokejovou sezónu, doplnil primátor Petr Měřínský. Město chce získat na opravu dotaci z Národní sportovní agentury. Maximální výše dotace je přitom 70 procent, dodala Ivana Pinkasová z přerovského magistrátu.

Zimní stadion se v Přerově nachází v Petřivalského ulici, využívá ho hokejový klub HC Zubr Přerov i obyvatelé města. Kapacita stadionu je 3000 diváků. Stadion se začal budovat na jaře roku 1969 a otevřen byl v listopadu 1971. Poslední rekonstrukci absolvoval v roce 2009, zahrnovala tehdy opravu tribun, zázemí pro diváky či novou technologii a vyšla na zhruba šest desítek milionů korun. Tehdejší rekonstrukce a její vícepráce byla jedním z důvodů, proč bylo několik let stíháno tehdejší vedení radnice, nakonec však byli všichni obžaloby zproštěni.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto zimakprerov.cz

Štítky ČR, správa, stavby, sporty, hokej, Přerov, rekonstrukce, zimní stadion, HC Zubr Přerov, hokejista, Lenka Chalupová, Hana Mazochová, Národní sportovní agentura, Petr Měřínský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přerov plánuje rekonstrukci zázemí zimního stadionu za 24 milionů korun  |  Hokej  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.