Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

David Krejčí se po skvělé show v Olomouci vrací do Bostonu. Z Hané zní slova díků

Nejen olomoučtí hokejoví fanoušci doufali v pokračování hvězdného forvarda Davida Krejčího na Hané, nejvýraznější postava minulého ročníku extraligy se ale dohodla na návratu do NHL. Krejčí bude opět hájit barvy Bostonu. V zámoří může rodák ze Šternberku dosáhnout na jedinečnou metu 1000 zápasů v NHL a znovu bude chtít s týmem usilovat o úspěch i v závěrečné fázi soutěže.

S napětím sledovali příznivci českého hokeje letní vyjednávání a střípky informací, kterými David Krejčí a jeho okolí naznačovali další cestu hokejové persony z Hané. Při roční zastávce v Olomouci útočník se čtyřicet šestkou na dresu svými schopnostmi a nasazením strhával celý tým k lepším výkonům. I díky jeho přispění Mora vyhrála posledních pět zápasů základní části a nakonec skončila na deváté příčce. V předkole play-off si Krejčí držel bilanci bodu na zápas, na postup přes Vítkovice to ale nestačilo.

V základní části extraligy si loni připsal 51 zápasů, ve kterých stihl podle čísla jeho dresu symbolických 46 kanadských bodů. Další pět bodů přidal v pěti utkáních předkola play-off. „Davide, děkujeme ti za sezónu strávenou na Hané. Bylo pro nás obrovské potěšení sledovat tvé hokejové umění v našem dresu. Přejeme ti úspěšnou sezónu,“ vyjádřili vděk zástupci HC Olomouc na sociálních sítích.

V komentářích se se slovy díků přidávaly zástupy fanoušků. „Buďme rádi, že tu rok byl a rozdával radost. Pobláznil hokej v česku. V repre na MS s Pastou byl nejlepší náš hráč. Trochu smutek, že je již pryč. Na druhou stranu, taková extra třída u nás v extralize je na delší dobu neudržitelná nehledě na fakt, že s hráči o level nebo dva výše je schopen hrát nadpozemský hokej. Sice hráči s ním vyrostli, ale Boston to je jeho mužstvo a hlavně chtějí ho zpět. Snad mu na závěr vyjde Stanley cup. Přejme mu to ze srdce,“ zhodnotil například Michal Verner.

FOTOGALERIE: Šternberk zaplavila špičková cyklistika. Sazka Tour ovládl Ital Rota

Ze Šumperka vyrazil v neděli před polednem peloton profesionálních cyklistů v závěrečném díle prestižního závodu Sazka Tour a přes Červenohorské sedlo, Bruntál a Moravský Beroun doputoval až do Šternberku. Ve skvělé atmosféře si výkony elitních...

 

Dres olomouckých Kohoutů od nové sezony vymění šestatřicetiletý Krejčí za barvy bostonských Medvědů. V kabině se potká se svým dlouholetým parťákem Patricem Bergeronem, jehož příchod oznámila zámořská organizace zhruba hodinu před zveřejněním přestupu David Krejčího. Rodák ze Šternberku v šestnácté sezoně v NHL kývl na kontrakt s odměnou na nižší úrovni, než jakou měl sjednánu před odchodem zpět do České republiky. Aktuální smlouvu podepsal na rok se základní odměnou jeden milion dolarů a možností až dvoumilionových bonusů, předchozích šest let v Bostonu měl základní plat oproti tomu více než pětinásobný.

V Olomouci si David Krejčí splnil přání zahrát si extraligu před svými blízkými, navíc patřil i k tahounům české reprezentace na nejdůležitějších akcích. S národním týmem bojoval na olympijských hrách v Pekingu a na mistrovství světa ve Finsku přispěl k bronzovému medailovému úspěchu, na který český hokej čekal deset let.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Stanislav Heloňa

Štítky Sport, hokej, HC Olomouc, David Krejčí, Boston, Olomouc, Šternberk, Boston Bruins, Haná, National Hockey League, Česko, olympijské hry, HC Vítkovice Ridera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

David Krejčí se po skvělé show v Olomouci vrací do Bostonu. Z Hané zní slova díků  |  Hokej  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.