Počasí dnes27 °C, zítra30 °C
Pondělí 17. června 2024  |  Svátek má Adolf
Bez reklam

Přerovská asistence při zlatém gólu. Bek Tomáš Kundrátek přispěl ke splnění hokejového snu

Po čtrnácti letech se český národní tým probojoval do finále Mistrovství světa v ledním hokeji a v neděli večer rozhodující bitvou o zlaté medaile žila celá republika. Oslavy si lidé užívali doma i v ulicích měst a slavilo se i v Přerově, nejen fanzonu na náměstí rozradostnil rodák v reprezentačním dresu Tomáš Kundrátek, který na vítěznou trefu naservíroval v 50. minutě puk hvězdnému Davidu Pastrňákovi. Mimořádné úsilí a výkony celého týmu nakonec znamenaly výhru 2:0.

Souboj cyklistické elity na silnicích v Olomouckém kraji: Czech Tour hlásí účast Vlčí smečky

Závěr července nabídne fanouškům cyklistiky v Olomouckém kraji speciální příležitost sledovat zblízka hned osm týmů z kategorie World Tour, které mezi sebou soupeří i na těch největších světových akcích jako Tour de France či Giro d’Italia....

Pocity napětí a poté vítězné euforie prožívali lidé napříč Českou republikou a Olomouckým krajem při večerním duelu Česká republika – Švýcarsko. Vypjatou bitvu, která si vysloužila srovnání s olympijským triumfem v roce 1998 v Naganu, rozhodl v čase 49:13 v David Pastrňák, jedna z nejvýraznějších osobností současného tuzemského hokeje. V domácnostech, hospodách i centrech měst a obcí vypukla první vlna radostných emocí.

Klíčový moment přišel z nacvičeného signálu po vhazování, do typické Pastrňákovy střelecké pozice poslal puk přes útočné pásmo Tomáš Kundrátek, rodák z Přerova a odchovanec přerovského klubu. Čtyřiatřicetiletý obránce hrál v Praze už na pátém světovém šampionát ve své kariéře a stal se důležitou součástí výběru kouče Radima Rulíka. V průběhu turnaje nastoupil do všech deseti zápasů, připsal si čtyři kanadské body za jeden gól a tři asistence, statistika plusových a mínusových bodů pak u Kundrátka ukazuje z MS hodnotu +8. „Kundrátek hraje výborně celý turnaj, každým zápasem šel nahoru. Mile mě překvapil – výborná práce,“ ocenil v průběhu posledního zápasu beka, který se letos stal mistrem extraligy s Třincem, expert ČT a legenda NHL i české reprezentace Jakub Voráček. Spolehlivý obránce prokázal také obdivuhodnou odolnost a kondici – od poloviny března stihl odehrát 33 nebývale náročných zápasů, v dresu Ocelářů s týmem mnohokrát odvracel hrozbu konce v play-off až společně dokráčeli k titulu. Po necelých dvou týdnech od konce extraligy už se hrály ostré zápasy světového šampionátu.

Po výhře gratuloval na sociálních sítích odchovanci s číslem 84 na dresu také přerovský hokejový klub. „Stal se historicky prvním odchovancem Zubrů, který má zlato z MS. Gratulujeme Kundrcovi i celému nároďáku,“ napsali zástupci HC Zubr Přerov.

Tomáš Kundrátek byl před dvěma lety součástí týmu, který ve finském Tampere vybojoval třetí místo. Společně s extraligovou trofejí poté bronzovou medaili přivezl ukázat do rodného města na hokejovou Základní školu Želatovská, kam před lety chodil jako žák. Vyrazí tentokrát do Přerova i s pohárem ze světového šampionátu a zlatou medailí?

Program oslav následujících dnů bude pro hokejisty abnormálně nabitý, jedním z prvních oficiálních bodů radostného programu bude setkání s fanoušky na Staroměstském náměstí v Praze, které proběhne v pondělí od 17 hodin.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FB Český hokej

Štítky Hokej, sport, fanoušci, mistrovství světa, fanzona, mistři světa, Tomáš Kundrátek, Přerov, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přerovská asistence při zlatém gólu. Bek Tomáš Kundrátek přispěl ke splnění hokejového snu  |  Hokej  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.