Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

ANKETA: 7 posledních zápasů Mory - 7 jisker naděje na vyhnutí se play-out. Podaří se jim to?

58 bodů, dvanáctá příčka. Výchozí pozice pro posledních sedm duelů letošního ročníku hokejové Tipsport extraligy není pro olomoucké Kohouty bůhvíjak růžová. A přívětivý není ani los. Ztráta čtyř bodů na Plzeň, která se nachází v desítce představující zónu klidu, ale není nedostižitelná.

Oproti většině svých soupeřů má Olomouc jeden zápas k dobru. Právě tento jeden zápas může být v konečném součtu rozhodující.

Nejbližší zápas staví Moru před velkou výzvu. Vedoucí Tygři z Liberce jsou ve vzájemných zápasech letošní sezóny úspěšnější – dvě výhry v základní hrací době. Jen v úvodu extraligového ročníku dokázala Olomouc zvítězit v prodlužení 2:1.

Další utkání sehrají Olomoučtí před domácím publikem v neděli proti Chomutovu. Zde je vzájemná bilance pro Moru příznivější. Jedna výhra v základní hrací době, jedna prohra po šedesáti minutách a porážka 4:5 v prodloužení.

To, že los závěrečných sedmi kol Olomouci moc nepřeje, potvrzuje rovněž i dohrávka 18. kola na Spartě. I když. Pro Kohouty je tento zvučný soupeř letos symbolem úspěchu. S málokterým soupeřem z extraligy má letos Mora pozitivní bilanci. Výhra 3:2, prohra 1:5, ale hlavně nejčerstvější únorový skalp 4:2 v pražské O2 aréně dává olomouckým naději.

Následně hokejisté Mory pocestují do Hradce Králové, který se v tabulce nachází na třetím místě. To je naopak letošní postrach. Tři zápasy a pouhý jediný bod za prohru 3:4 v prodloužení.

A pak přijde z hlediska umístění pro Kohouty nejdůležitější zápas. V 50. kole přivítají doma Zlín, který je v tabulce o dva body před nimi, a tak bude takřka povinnost v tomto utkání nezaváhat. Všechny extraligové zápasy letos skončily výsledkem 3:1, ovšem dvakrát byli úspěšnější hokejisté z města Tomáše Bati, a tudíž logicky jen jednou Olomouc.

Předposlední kolo nabídne rovněž zajímavý souboj s Vítkovicemi. S nimi má zatím Mora negativní bilanci. Nejprve jim podlehla na domácím ledě 2:4, pak ostravský celek nad Olomoucí vyhrál 3:1. Až poslední střetnutí bylo pro olomoucké vítězné. Dokonce z toho byl debakl 5:0.

Závěr jak má být. Poslední kolo bude Olomouc hostit Kometu Brno. Ta před sezónou i během sezóny mohutně posilovala, nicméně body zatím sbírala spíše Mora. Nejprve za výhru 5:2 v Plecharéně a pak za vítězství 3:1 v Brně. Jen když se v sezóně týmy potkaly poprvé, tak Brno zvítězilo 5:3.

Nejvíce by Hanáci potřebovali ještě sehrát jeden zápas s Plzní a Mladou Boleslaví. Tito soupeři jsou totiž v desítce olomouckým hokejistům nejblíže, nicméně jim budou muset stačit zmíněná utkání, ve kterých se bude hrát o 21 bodů. Vše bude jasné 3. března, kdy se hraje poslední kolo.

Čtěte více:

Vyhnou se kohouti play-out?

Celkem hlasovalo33 čtenářů

Autoři | Foto David Superata, Matěj Langer

Štítky Mora, HC Škoda Plzeň, HC Olomouc, Extraliga ledního hokeje, HC Kometa Brno, hokejista, Bílí Tygři Liberec, Piráti Chomutov, HC Sparta Praha, HC Vítkovice Ridera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ANKETA: 7 posledních zápasů Mory - 7 jisker naděje na vyhnutí se play-out. Podaří se jim to?  |  Hokej  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.