Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Olomoucké volejbalistky hlásí velký návrat. Týmu má pomoci nahrávačka Veronika Tinklová

VK UP Olomouc hlásí posilu, kterou ostříleným fanouškům sportu pod vysokou sítí netřeba představovat. Do týmu se po šesti letech vrací Veronika Tinklová, bývalá dlouholetá kapitánka vysokoškolaček. Olomoucký klub čekají další zápasy na českém i evropském poli, jedna z nahrávaček se však při posledním utkání zranila.

Extraligovému celku kouče Martina Hrocha bude v následujících zhruba dvou měsících chybět talentovaná nahrávačka Nicole Šmídová. Pojistkou za Chorvatku Laru Štimacovou bude na klíčovém postu právě Veronika Tinklová. Ta by mohla zase nastoupit do zápasu v dresu týmu, za který hrála deset sezon. „Určitě by to pro mě bylo zajímavé tím místem, kde se hraje. Ale z dřívějších týmů už tam hráčky nejsou. Znám se s Bárou Gambovou, hrály jsme spolu v Prostějově. Bude to speciální atmosférou a tím, že se budu poznávat s novým týmem,“ myslí si zkušená nahrávačka.

Pětatřicetiletá hráčka z Olomouce v roce 2015 zamířila do Prostějova a poté do Přerova, kariéru dvakrát přerušila kvůli mateřským povinnostem. Nyní bude testovat návrat zpět na vrcholovou úroveň. „Už je to asi rok a půl, co jsem hrála naposledy. Bude to i pro mě taková zkouška a překvapení, jak to bude vypadat. Teď mám odtrénovaný první týden, ruce mě začínají bolet. Ale tělo si asi zvykne,“ zmiňuje se smíchem Veronika Tinklová a k dalším plánům dodává: „Bude záležet i na tom, jak to půjde skloubit s péčí o děti a tak dále. Bude to náročnější, ale domluva je na ty dva měsíce a pak poznáme, jestli pokračovat nebo už se na to vykašlat. Bude to i taková ukázka, jestli bych mohla hrát třeba i příští rok nebo už to bude úplný finiš,“ míní.

Po úvodních trénincích s nově poskládaným olomouckým družstvem by mohla případně naskočit už v sobotu. „Já tedy doufám, že zatím to nutné nebude,“ usmívá se volejbalistka z Hané a pokračuje: „Ale kdyby to bylo potřeba, tak udělám všechno pro to, aby se na to dalo dívat,“ podotýká bývalá kapitánka univerzitního celku.

Premiérově bude na soupisce proti přerovským Zubřicím, tedy klubu, ve kterém působila naposledy. „S trenérem Radimem Vlčkem jsme byli za dobře. Čekali jsme, jestli mi odsouhlasí jako můj poslední klub možnost nastoupit už na sobotu právě proti nim. A byli vstřícní, nebyl tam problém. Taky se na ně budu těšit, znám tam ještě holky, co se mnou hrávaly,“ říká před návratem do Sportovní haly Univerzity Palackého Veronika Tinklová.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto VK UP Olomouc

Štítky Volejbal, sport, extraliga, VK UP Olomouc, Olomouc, SK UP Olomouc, Martin Hroch, Prostějov, volejbalista, Univerzita Palackého v Olomouci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Olomoucké volejbalistky hlásí velký návrat. Týmu má pomoci nahrávačka Veronika Tinklová  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.