Počasí dnes24 °C, zítra30 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

Překvapení se nekonalo. Prostějov porazil Olomouc 3:0 na sety

Do Olomouce 10.11. přijel loňský volejbalový mistr ligy Prostějov, který zatím letos neokusil hořkost porážky. To samé se dosud dalo říct i o olomouckém celku. Jeden z týmu o tuto neporazitelnost však musel přijít. Svoji šňůru přerušila Olomouc a prohrála 0:3 na sety.

Hned ze začátku zápasu byly k vidění pěkné výměny. Týmy se střídaly v jednobodovém vedení až do stavu 9:6. Hanačky začaly velmi dobře a nebylo znát, že Prostějov porazily naosledy v roce 2008. Prostějov díky tvrdým smečím srovnal na stav 11:11. Olomoucký tým v polovině setu nebyl tak sebejistý jako ze začátku a nechal si utéct Prostějov na pětibodový rozdíl. Nepomohlo ani střídání Dudové a Orvošové. Darině Košické se nedařilo a dělala nevynucené chyby. První set skončil vítězně pro Prostějov 25:17.

Olomouc pokračovala ve zbytečných chybách a Prostějov se díky tomu dostal do vedení 7:4 ve druhém setu. Andreevě se nedařilo při smečování najít vymezený prostor hřiště a trenér Jiří Teplý ji vystřídal za Gabrielu Orvošovou. To domácímu týmu vlilo novou krev do žil, ale ne na dlouho. Prostějov si s přehledm pohlídal koncovku druhého setu a vyhrál ho 25:20.

Do třetího setu vstoupily Hanačky poněkud lépe a diváci svůj tým stále povzbuzovali. Skóre bylo dlouho vyrovnané až do stavu 8:11, kdy si Teplý vzal oddychový čas a pokusil se tak s utkáním ještě něco udělat. Olomouci se nedařilo dostat z letargie a Prostějov naopak skládal jeden míč za druhým. Ke konci zápasu se do hry podívala i Veronika Strušková. Ta svým podáním na chvíli odložila výhru Prostějova, ale Olomouci se již nepodařilo utkání otočit ve svůj prospěch. Poslední set skončil 25:18 pro Prostějov.

"Dnes jsme si neuměli kvalitně přihrát ,soupeř výborně podával a oproti nám si dobře nahrával. Takových těžších zápasů bychom potřebovali více. Je vidět, že soupeř je kvalitativně někde jinde," řekl po zápase Jiří Teplý.

" Výsledek je jednoznačný, protože jsme nedokázaly zatlačit soupeře servisem. To byl podle mě jeden z hlavních důvodů, proč je výsledný rozdíl tak velký. Zároveň jsme špatně blokovaly a dělaly nevynucené chyby," uvedla po prohře Šárka Kubínová. Na zápas dnes jednoznačně přišlo nejvíce fanoušků a na atmosféře to bylo velmi znát. "Jsem ráda, že přišlo tolik diváků. Samozřejmě to je atraktivnější zápas než ty předchozí, takže je to pochopitelné, že dnes přišlo více lidí. Snad se to divákům i líbilo," dodala Kubínová.

Čtěte více:

Štítky Olomouc, Prostějov, Jiří Teplý, Gabriela Orvošová, Šárka Kubínová, Univerzita Palackého v Olomouci, Karel Plášil, Brusel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Překvapení se nekonalo. Prostějov porazil Olomouc 3:0 na sety  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.