Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Pondělí 1. července 2024  |  Svátek má Jaroslava
Bez reklam

Volejbalistky zahájily Evropskou ligu výhrou ve Švédsku, zaskvěla se olomoucká Kossányiová

České volejbalistky vstoupily do Evropské ligy jasným vítězstvím 3:0 na sety ve Švédsku. V prvním soutěžním utkání pod vedením řeckého trenéra Jannise Athanasopulosem, jenž se týmu ujal začátkem dubna, vyhrály reprezentantky v Örebro 25:10, 25:14 a 25:16.

Trenér Athanasopulos měl k dispozici prakticky všechny hráčky s výjimkou vítězky ruské superligy Heleny Havelkové, která si dává v reprezentaci pauzu. Roli opory potvrdila nejlepší česká volejbalistka Michaela Mlejnková, jež přispěla k výhře 14 body. Jen o bod méně přidala Andrea Kossányiová z mistrovské Olomouce.

Češkám vyšly úvody prvních dvou setů, v nichž si vybudovaly náskok. Až do třetí sady vstoupily lépe domácí hráčky a vedly 6:3, české volejbalistky ale vývoj obrátily a za celkově 61 minut se radovaly z vítězství.

Athanasopulosovy svěřenkyně mají ve skupině A ještě Slovensko a Ukrajinu, s nimiž se utkají příští týden ve středu a sobotu v Brně.

Autoři | Foto Michaela Valsová

Štítky volejbal, Evropská liga, reprezentace, volejbalista, Švédsko, Andrea Kossányiová, Örebro, Helena Havelková, Michaela Mlejnková, Volejbal Brno, Ukrajina, Slovensko, Olomouc

Volejbalistky zahájily Evropskou ligu výhrou ve Švédsku, zaskvěla se olomoucká Kossányiová  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.